Кошарка: Златибор поново поражен, Симић незаустављив

Kошаркаши Златибора изгубили су од Kолубаре резултатом 97:90 у 26. колу Kошаркашке лиге Србије на гостовању. Пети везани пораз у домаћем првенству Чајетинци су доживели због слабе игре и грешака у последњој четвртини када су домаћину дозволили да направи преокрет.

Тим из Лазаревца је дошао до важног тријумфа у борби за опстанак у првом мечу од 21. фебруара, док је екипа Страјина Недовића сада на скору 16/10 са две утакмице више од Новог Пазара (15/9).

Сјајан меч одиграо је лидер Колубаре Никола Симић убацивши 39 поена са чак девет убачених тројки из 13 покушаја. Искусни бек поделио је и осам асистенција, а истакао се поенима у последњем периоду када је његов тим правио преокрет. Подршку је имао у најискуснијим саиграчима, Младен Витковић је додао 14 поена, док су по 12 уписали Лука Гашић и Жад Калил, а центар Александар Вулетић је поред 10 поена имао и по шест скокова.

За Златибор је недовољно било по 22 поена Душана Кутлешића и Петра Воркапића, и поен мање Драгослава Папића, јер добар нападачки учинак није могао да надомести слабу одбрану у последњој четвртини када је примљено 36 поена.

Домаћи су имали вођство на почетку меча, али средином првог периода Златибор је исконтролисао скок у одбрани, а Воркапић је везао две асистенције Митровићу и Мекоју, а потом убацио и две узастопне тројке за прелазак Златибора у вођство и 21:23 после првих 10 минута. И у другом периоду су гости одржавали предност, али нису успевали да пребаце преко девет поена разлике.

Слична су догађања виђена у трећем периоду, када су упорни Лазаревчани налазили нападачка решења да одржавају прикључак Домаћи почињу одлучујући период преокретом извршеним за око 70 секунди и полако су долазили до предности веће од два поседа. Колубара је користила своја најјача оружја и није дозволила Златибору да уведе меч у неизвесну завршницу.

Колубара - Златибор 97:90 (21:23, 20:21, 20:21, 36:25)

Дворана: СРЦ Колубара, судије: Јурас, Матић, Живковић.

Колубара: Форе 1, Шпаровић 7, С. Синђелић, Вулетић 1о (6ск, 6ас), Калил 12, Витковић 14, Симић 39 (8ас), Гашић 12, В. Синђелић, Ђорђевић, Ћојбашић 2, Плавша.

Златибор: Чабрило 2, Кутлешић 22, Марјановић 7, Јоксимовић, Митровић 6, Јефтић 3, Ризнић 2, Воркапић 22, Папић 21, Мекој 5 (5ск), Станојевић 3, Павловић.