Кошарка: Златибор поразом почео трећи балон (видео)

Kошаркаши Златибора поражени су од Ловћена резултатом у првом мечу на трећем "балону" АБА2 лиге у Сарајеву. Чајетински тим је доживео трећи пораз у осмом мечу регионалног такмичења због лошије одбране у кључним моментима и слабије енергије од мотивисанoг противника који је трећи пут ове сезоне победио српског представника на отварању турнира.

Екипа Страјина Недовића је по проценту шута за три била слабија, иако је убацила једну тројку више (10/28 - 9/16), док су Цетињани извели дупло више слободних бацања (14/17 - 24/34).

Најефикаснији у тиму Златибора са 20 поена био је Немања Протић док је Душан Kутлешић додао 19 поена, а Андрија Марјановић 18, од тога 15 у првом полувремену. За победнички састав је 25 поена постигао Алекса Поповић, Американац Роди Питерс и капитен Милутин Ђукановић су убацили по 16.

Златибор није најбоље отворио меч јер је дозволио Ловћену да у првим нападима поентирају његови најопаснији играчи Милош Поповић и Ђукановић. Цетињани имају почетну предност, али Златибор после поена Папића прелази у вођство 10:8. Најбољи стрелац Златибора Kутлешић је успевао да пробија до коша, а своје позиције је проналазио и Митровић, док се на другој страни разиграо бивши играч Будућности Алекса Поповић, па је блага предност била на страни црногорског представника. У финишу првог периода Чајетинци су правили и несмотрене фаулове па са линије пенала Ловћен долази до предности 22:26.

И на почетку друге четвртине се играло кош за кош, али Златибор предвођен Протићем поново долази до вођства. Алекса Поповић постаје први играч са двоцифреним бројем поена, али му такође тројком одговара расположени Марјановић који долази до свог 12 поена. Тројку убацује и Протић, а добру нападачку продукцију из продора наставља Кутлешић за 43:42. До полувремена се наставља резултатска клацкалица са благом предношћу за Ловћен 48:49 после првих 20 минута.

Резервиста Чабрило са примарним задатком заустављања крилних центара Ловћена је убацио тројку на почетку, уследили су нови Протићеви поени, из улаза, али резултат је и даље у егалу. Поенима Кутлешића номинални домаћини долазе до 61:58, али не успева да се одлепи. Остављан је простор опасним шутерима тима са Цетиња, Алекса Поповић и Влаховић убацују тројке за највећих плус шест 70:73. Ипак, како је почео четвртину, Алекса Чабрило је тако и завршава, тројком за 70:73 пред одлучујућих 10 минута.

Дошао је српски представник до изједначења 75:75 тројком Папића, али уместо преокрета, Ловћен се поново одваја и све осетније. На кратко је тројком смањио Кутлешић, али је уследио неспортски фаул у одбрани и разлика је бивала све већа, а времена све мање. На питања о победнику тројком је одговорио Питерсон за 10 поена вишка, што није угрожено до краја меча.

Златибор - Ловћен 90:99 (22:26, 26:23, 22:24, 20:26) Дворана: Хотел Хилс, судије: Шпендл, Галић, Савић. Златибор: Протић 20, Чабрило 12 (9ск), Кутлешић 19, Марјановић 18, Митровић 6, Јефтић, Ризнић, Воркапић 4, Папић 7, Мекој 2, Станојевић 2, Павловић. Ловћен 1947: Богдановић, Парача, Влаховић 8, Лопичић, М. Поповић 10, А. Поповић 25, Ђукановић 16, Кнежевић 5, Питерс 16 (7ск, 6ас), Старки 15 (9ск), Шаренац, Грушановић 4. https://www.youtube.com/watch?v=3gDobTT2YIE М. Ј.