Кошарка: Златибор после Румуније отишао у Кину (видео)

Екипа Златибора путује у Кину

Кошаркаши Златибора Голд Гондоле отпутовали су у Кину на припремни турнир где ће од 13. до 18. септембра одиграти три утакмице. Претходно су чајетински кошаркаши учествовали на турниру у Румунији, а у екипу је стигао још један нови играч.

У припремном периоду Златибора на програму су два турнира у иностранству, први у Румунији је одрађен, а пред екипом је сада одлазак у Кину. У румунском граду Орадеа, чајетински тим је уписао победу и пораз, најпре је савладан словачки тим Списки Ритери, државни првак од пре две године са 85:81. Уследио је пораз резултатом 98:87 од домаћина турнира Орадее, у чијем саставу је пет америчких играча и Никола Марковић из Србије. Из екипе Златибора истичу да је меч одигран у одличним условима модерне дворане у граду са око 200 хиљада становника на западу Румуније.

Пред Златибором је далек пут у Кину где ће у граду Чонгкинг одиграти припремни турнир. Термин јесте захтеван јер је на две недеље од почетка првенства, али су понуда и услови били одлични. Противници Чајетинаца у Кини биће тамошњи прволигаши Шангај Шаркси и Џејђанг Голден Булси, као и ваљевски Металац.

У међувремену је нови члан Златибора постао Белорус Витали Лиутић, који игра на позицији бека. Прошле сезоне је наступао за Нижњи Новгород у ВТБ лиги, а претходно је паузирао због повреде. Играч рођен 1992. године је играо и за Цмоки Минск и литвански Шолај, а у Златибор је стигао на препоруку свог менаџера и бившег саиграча Бранисалва Мирковића, а лепе речи о клубу му је рекао и српски кошаркаш Драган Апић.

У претходних двадесетак дана Србија је била под кошаркашком еуфоријом због Светског купа који је одржан на Филипинима, Индонезији и Јапану. Осим успеха спрског државног тима, било је занимљиво испратити цео турнир на ком су најбое екипе приказале добру транзициону игру и прецизност у шуту за три поена, што је стил игре какав жели и тренер Страјин Недовић.    

Да подсетимо, пре одласка у Румунију, Златибор је одиграо три припремне утакмице у којима је одиграо нерешено са Слогом и изгубио од Слободе и Студентског центра.