Кошарка: Златибор приводи крају припреме (видео)

Припремна утакмица Златибора

Кошаркаши Златибора Голд гондоле одиграли су седму контролну утакмицу од почетка припрема и резултатом 100:79 савладали екипу Ал Кувајта у Спорткој дворани у Чајетини. Нови тим Страјина Недовића наставља уигравање за одбрану два трофеја из прошле сезоне, а у предсезони има три победе и четири пораза.

Како је до старта нове сезоне и прве такмичарске утакмице са Колубаром остало нешто више од једне недеље, приводи се крају уигравање екипе Златибора. Нова провера са екипом Ал Кувајта је прошла резултатски успешно јер је чајетински тим пред домаћом публиком упaисао тријумф са убаченом стотком и 21 поеном разлике. Шампион Кувајта са неколико Американаца, који се припрема у Чајетини је у првој четвртини задао проблеме, али је Златибор у наставку развио ефикасну игру.

Златибор је у претходним утакмицама својим навијачима представио нови тим са Ђукановићем, Марком и Богданом Тејићем, Поњавићем, Кусовцем и Чорбићем за чије уклапање је потребно време.

На овом мечу у саставу нису били Немања Протић и Петар Кусовац. У трећем тријумфу од почетка припрема најефикаснији је био плејмејкер Тадија Тадић са 22 поена, док је 17 додао Филип Ђуран са пет убачених тројки колико је убацио и Алекса Чабрило са 15 поена. Један од новајлија у тиму Брано Ђукановић уписао је 12 поена и девет асистенција, а по приказаним играма у припремном периоду очекује се да буде један од носилаца тима.   

Да подсетимо, Златибор је од почетка припрема победио Слободу, Шентјур и Ал Кувајт, а изгубио је у реваншу од Слободе као и од Студентског центра, Сутјеске и Орадее. Пред Чајетинцима је учешће на турниру у Ариљу наредног викенда.

Клупски представници Страјин Недовић и Александар Јевђић претходног викенда учествовали су на семинару Кошаркашке лиге Србије на Старој Планини на којој је одржана Скупштина Удружења клубова, као и стручна предавања и састанци, а тренер чајетинског тима одржао је предавање судијама на тему Комуникација тренера и судија и усаглашавање специфичних ситуација на терену.

Златибор Голд гондола: Поњавић 8, Чабрило 15 (5 од 8 за 3), Чорбић, Грубелић 11, Ђукановић 12 (9 ас), Матовић, Б Тејић, Јоксимовић 8, Тадић 22, Милошевић, М Тејић 7.