Кошарка: Златибор против Колубаре креће у одбрану титуле

Кошаркаши Златибора на тренингу

Кошаркаши Златибора почињу нову сезону у Адмирал бет Кошаркашкој лиги Србије утакмицом против Колубаре у суботу 1. октобра од 18 часова у Спортској дворани у Чајетини. Нова екипа жељко ишчекује представљање домаћој публици и почетак одбране титуле.

Дошао је крај чекању за чајетинске љубитеље кошарке јер почиње нова сезона. Претходна је била пуна радости и историјских успеха, а измењени тим ће имати тежак задатак да је поново. Тренер Страјин Недовић у саставу више нема Kутлешића, Николића, Роса и Аџића, али су доведена адекватна појачања са задатком да их замене. У такмичарским околностима први пут ће се представити Тејић, Ђукановић, Поњавић, Kусовац и Тејић. Чајетинци су изградили препознатљив стил игре у претходним сезонама који ће се и даље наставити.

Осим нових играча, екипу чини у група од шест староседелаца који би требало да обезбеде континуитет из шампионске сезоне. У екипи су остали Јоксимовић, Чабрило, Ђуран, Грубелић, Тадић, Милошевић и нови капитен Немања Протић, који ће први пут бити у тој улози у каријери.

Златибор ће одбрану шампионске титуле почети против екипе Kолубаре, која је такође изменила састав током лета. Нови тренер је добро познати Дарко Kостић, а узданице су нови играчи међу којима су Младен Грушановић и Порториканац Рики Торес.

Утакмица са Kолубаром игра се у суботу, 1. октобра од 18 часова у Спортској дворани у Чајетини. Kошаркаше Златибора потом очекује гостовање Тамишу, па локални дерби са Слободом код куће.