Кошарка: Златибор се спрема за долазак Колубаре (видео)

Кошаркаши Златибора дочекују екипу Колубаре у дворани Спортског центра Чајетина у 12. колу Кошаркашке лиге Србије у суботу од 18 часова.

После победе над Вршцем на гостовању, расположење у чајетинском тиму је добро и Колубару дочекују на четвртом месту табеле са учинком од осам победа и три пораза. Са друге стране тим из Лазаревца је на скору од три победе и осам пораза, и без тријумфа на гостовањима ове сезоне. Екипу са 12. места табеле током сезоне је преузео некадашњи тренер Златибора Душан Радовић.

„Дуле Радовић ће сигурно доћи посебно мотивисан јер је оставио један велики и позитиван печат. Да подсетимо, он је екипу Златибора увео у Прву Б лигу и у Прву лигу што су били највећи успеси клуба. То је човек који заслужује велико поштовање целе општине, што се надам да ће и бити на самој утакмици. Сигурно нам неће бити лако на терену јер је сада то много дужи ростер него што је био, много боље играју и ништа друго нам не преостаје него да се добро спремимо, добро скаутирамо тим, што већ радимо,“

каже тренер Златибора Страјин Недовић. Недавно се екипа Колубаре појачала довођењем Американаца Брендона Пена и Веслија Престона Мајерса, што је појачало напад предновеђн најбољим стрелцем Николом Симићем. Са друге стране, најбољи стрелац Златибора Драгослав Папић некада је наступао за Колубару.

„Биће ми драго да видим те момке, управа је иста као и када сам ја био у њиховом клубу. Биће лепо видети их све и подсетити се неког заједничког времена. Очекујем нову победу и да наставимо са нашим циљем и да после тријумфа у Вршцу вежемо други узастопан,“

сматра Папић. Ово ће бити први сусрет Златибора и Колубаре у овом рангу такмичења, а утакмица 12. кола КЛС-а у суботу у дворани Спортског центра Чајетина заказана је за 18 часова, а пре почетка меча, Спортски савез Чајетине уручиће традиционалне награде најбољим спортистима у претходних годину дана.

https://www.youtube.com/watch?v=el2cTaoMYyw