Кошарка: Златибор славио у Чачку

У утакмици 20. кола Кошаркашке лиге Србије Златибор је на гостовању водећем Борцу у Чачку славио са 87:78. Чајетинци су тако после два узастопна пораза дошли до тријумфа на веома неугодном паркету, остваривши укупно 12. победу у лиги. Чачанима је ово трећи пораз, тако да сада имају исти скор као ужичка Слобода, која је савладала Вршац са 94:89.

Златибор је после првог периода имао девет поена предности, а у наставку су се тимови у неколико наврата смењивали у вођству; домаћи су највећу предност имали половином треће деонице (плус девет), после чега је уследио повратак Чајетинаца и потпуни преокрет. Са четири узастопне тројке (Стаменић, Ризнић две, Папић) Златибор је до краја треће четвртине дошао до пола коша вишка. До половине последње деонице резултат је био неизвестан, али су потом уследиле нове тројке Златибора, уз успешно реализованих неколико слободних бацања, тако да је пред сам крај меча Златибор водио и са 11 поена вишка. Управо је последњи период пресудио, гостујући тим га је решио у своју корист са 24:16.

Најефикаснији актери у редовима Чајетинаца били су Богдан Ризнић (22 поена, седам скокова) и Стефан Митровић (21 поен), док је Драгослав Папић имао 13 поена, седам скокова и пет асистенција; у домаћем табору истакли су се Урош Чарапић (16), Ненад Неранџић (14) и Брајс Тајлер Џонс (13 поена, осам додавања).

Златибор је имао 50 посто успешности у реализацији шута за три (13 од 26), наспрам само 15 посто домаћих (5 од 33), а били су знатно успешнији у проценту убачених слободних бацања (80 према 48 процената). Гости имали 41 скок, наспрам 30 домаћег састава.

КК Борац: Аликадић, Поповић, Шушић, Ђоковић 11, Крсмановић, Милетић 3, Гавриловић 9, Кочовић 11, Неранџић 14, Џонс 13 п. 8 ас, Тодоровић 1, Чарапић 16. Тренер: Марко Мариновић

КК Златибор: Стаменић 14, Остојић, Весовић, Миловановић, Митровић 21, Ризнић 22 п. 7 ск, Воркапић 9 п. 9 ск, Папић 13 п. 7 ск. 5 ас, Маројевић 3, Станојевић 5, Павловић. Тренер: Страјин Недовић

У првенству ће уследити пауза због одигравања "Купа Радивоја Кораћа" у Нишу, а такмичење ће се наставити 18. фебруара, када ће Златибор дочекати Дунав.

(фото: архива)