Кошаркаши Златибора убедљиви и у другом мечу

Кошаркаши Златибора

Кошаркаши Златибора победили су екипу Подгорице резултатом 91:72 у сругом колу НЛБ АБА2 лиге у оквиру првог турнира у Туристичко рекреативном комплексу Златибор.

Чајетнци су са две убедљиве победе одрадили први турнир и тако започели одбрану титуле у овом такмичењу.

Против црногорског представника је Златибор упао у шутерску серију коју је са четири тројке у првој четвртини повео Филип Ђуран. Тиме је рано створена двоцифрена разлика која је скинула притисак са домаћих играча и пребацила га на екипу тренера Небојше Богавца, некадашњег репрезентативца Србије и Црне Горе. Иако су Погоричани успели да пришу на пет поена заостатка у другом полувремену, Златибор је одржао вођство јер је нападачка игра са добрим протоком лопте и великим бројем асистираних кошева добро функционисала. 

Златибор је у свим статистичким категоријама на овом мечу предњачио а поново су минутажу добили сви играчи. 

Најефикаснији у победи био је Брано Ђукановић са 25 поена, док је распуцани Ђуран постигао 21 уз 5/8 за три поена. Центар Марко Тејић уписао је 15 поена уз седам скокова, док је Тадија Тадић поделио 10 асистенција. У екипи Подгорице је Селим Фофана постигао 19 поена. 

Осим Златибора, после некомплетна два кола непоражени су Крка, Хелиос, Сутјеска и Пелистер. Пред екипом Страјина Недовића је нови дерби Адмирал бет Кошаркашке лиге Србије против непоражене екипе Динамика који се игра у понедељак 24. октобра у Спортској дворани у Чајетини.