Кошаркашки спектакл у Чајетини, Златибор пожелео добродошлицу Обрадовићу (видео)

Прави спортски спектакл виђен је на припремној утакмици кошаркаша Златибора и Партизана у дворани Спортског центра Чајетина. Велики број људи је дошао да види прву утамицу Жељка Обрадовића од повратка на клупу Партизана, а специјални гости на мечу били су легедарни Дино Рађа и Разија Мујановић, који су поздрављени овацијама.

https://www.youtube.com/watch?v=oRsdpzDHTfA&t=4s

Меч је осим циља провере и тренинга имао и свечани карактер. Већ при уласку на паркет Обрадовић је дочекан овацијама, и публика је од старта показала колико јој је стало што присуствује повратку легендарног тренера у клуб са којим је почео блиставу тренерску каријеру пре 30 година. Најтрофејнији европски тренер пред почетак утакмице добио је на поклон слику од директора Спортског центра Николе Смиљанића, а поклон је уручен и директору Партизана, и чувеном репрезентативцу Зорану Савићу од стране новог спортског директора Златибора Александра Јевђића.

"Захваљујем се свим људима из КК Златибор на гостопримству и на заиста лепој атмосфери и прилици да на крају припрема одиграмо пријатељску утакмицу која нам је веома добро дошла. Као и увек, у првој утакмици се виде ствари које за време рада на тренинзима је тешко уочити. Било је доста позитивних, али и ствари на којима треба да радимо у наредном периоду. Хвала публици на изузетно лепој атмосфери, знали су да награде лепе потезе и једне и друге екипе.Златибое је одиграо доста добро, кажњавали су неке ствари које мо пробали да одиграмо у одбрани. Без дилеме, за мене је била специјална утакмица, поново на клупи Партизана, међутим кад почне више не постоји ништа друго него само концетрација на утакмицу.  Изузетно сам срећан и задовољан да сам поново на клупи Партизана и да видимо до кад ће то све да траје,"

рекао је тренер Обрадовић који је пре 35 година био у чајетинској дворани као играч са Партизаном на опроштају од акривног играња легенде КК Златибор Радомира Раковића, а у тренерској каријери је са репрезентацијом и Панатинаикосом долазио на припреме.

Могу само да честитам свим људима који су направили да Златибор буде туристички центар број један у Србији. Овде се не осећам гостом, овде сам као домаћи пошто сам нон стоп ове и у овој паузи сам био не знам колико пута, много пријатеља имам. Захваљујем се свим људима из хотела Олимп што смо имали све услове да радимо у миру и мислим да су нам ове припреме веома добро дошле. Ова дворана је промењена, одавно нисам био, последњи пут са Панатинаикосом. Сала је лепа и знам да има планова да се све прошири и желим све најбоље, да Златибор настави да има екипу која ће да проба једног дана да уђе и у АБА1 лигу, зашто да не.

С обзиром да је ово била прва провера за обе екипе, видело се да постоји неуиграност, али је публика видела неколико атрактивних потеза, од закуцавања Смаилагића и Курукса са једне до продора и тројки Роса, Кутлешића и Протића са друге стране. Резултат није био у првом плану, а Партизан је победио са 88:67 што је и највећа разлика на мечу.

Најефикаснији код победика био је Алекса Аврамовић са 19 поена, поен мање је убацио Американац Зек Лидеј, док је 16 поена постигао Ален Смаилагић. У чајетинском саставу истакао се амерички новајлија Лакуинтон Рос са 15 поена, док је Душан Кутлешић уписао 13 поена у првом мечу као капитен Златибора.

"Ово је један велики догађај за нас, спортски спектакл у Чајетини тако да смо са те стране стварно задовољни. Видело се да је Партизан сјајна екипа, са измењеним саставом и сигурно је леп осећај играти са њима. Мени је драго да смо ми пружили достојан отпор и показали се у добром светлу. Није лако било шта видети на оваквим утакмицама, али задовољан сам првим утиском и оним што смо показали. У појединим тренуцима смо показали да можемо да одговоримо на јаку одбрану,

рекао је тренер Златибора Страјин Недовић. Екипа Партизана завршила је припреме на Златибору, и већ у суботу се враћа у Београд, док наредне недеље путује на турнир у Опатији. Екипа из Чајетине ће наредну тренинг утакмицу одиграти против ужичке Слободе, а потом 6. семтембра против земунске Младости.

[easy_image_gallery gallery="897"]

https://www.youtube.com/watch?v=JRV7ja4kyzc&t=650s