Кошаркашки турнир ветерана: Београд (45+) освојио прво место; Ваљево славило код дама

Екипа Ваљева (35+) је после неизвесне завршнице успела да савлада састав Никшића са 37-34. Браниоци титуле тако су дошли до друге победе на турниру и у својеврсном финалу надметаће се са Златибор Ерама, које су јуче биле боље од Ивањице са 46-41.

У дуелу женских екипа Подгорице и Плеј Офа (за које је наступала и Мира Вирић, некадашњи капитен ЖКК Златибор) црногорски тим је био бољи са 51-26.

Дуел који би у битној мери могао одредити коначан пласман у категорији 45+ одиграла су два састава из престонице. Нови Београд је, после две победе, пропустио шансу да обезбеди победнички пехар. Екипа Београда, предвођена Мишком Марићем (12 поена) је у дуелу са доста "ватре", у којем су виђене и расправе са судијама, техничка и искључујућа грешка, успео да дође до своје друге победе, славивши са 41-35, тако да ће у дуелу са Златибор Ерама бити у прилици да освоје прво место.

Златибор Ере (45+) убедљиво су савладале Никшић са 57-34, тако да су дошли у прилику да се у дуелу са Београдом боре за одбрану трофеја. У окршају финалиста из 2016. године Чајетинци су поново били успешнији, на моменте се играло и веома атрактивно, чак су виђене и тројке са више од десет метара од стране играча оба тима. Александар Павловић је играо само једну четвртину и за то време убацио 12 кошева, док је веома прецизан у шуту са дистанце био Александар Јанковић, који је у завршници погодио шут са скоро пола терена.

У дуелу ужичких тимова, играчице Ужица су надиграле Плеј Оф са 49-32, док је титула у женској конкуренцији припала Ваљеву, које је савладало Подгорицу са 32-26.

Београд (45+) је дошао и до треће победе, савладавши Златибор Ере погоцима са линије пенала на три секунде пре краја са 43-42. Иако је у директном дуелу Желимир Џамбић био успешнији од Мишка Марића, домаћи састав је ипак био исувише играчки ослабљен да би се изборио за више од 3. места.