Култур(на)тура током јула и августа (видео)

n

Током јула и августа Културни центар Златибор организује фестивал "Култур(на)тура". Посетиоце оцекује класика уз хук водопада, представе под отвореним небом и поезија на необичним локацијама. 

Културни центар Златибор, у оквиру свог програма, планирао је да током лета културу приближи природи и тим поводом организује фестивал Култур(на)тура. Биће  представа под отвореним небом и поезије на необичним локацијама. Фестивал је почео 5. јула концертом Земунског камерног оркестра, крај водопада у Гостиљу, након чега следи дугогодишња манифестација Петровдански дани, у Сирогојну, 12. јула.

"Предтакмичење трубача за Сабор у Гучи биће на Краљевом тргу, 18. јула, са почетком у 21 час, док је дан раније, на истом месту и у исто време, планиран концерт Бобана и Марка Марковића. Михољски сусрети села почињу 20. јула спортским даном, а настављају се 4. и 11. августа, дечијом представом и концертом. У сарадњи са Библиотеком Љубиша Р. Ђенић, очекује нас Ерски кабаре, од 26. до 28. јула, на три локације – у Чајетини, на Златибору и на међустаници Гондоле, у оквиру ког ће бити и поетско вече глумца Небојше Миловановића. У парку у Чајетини, 31. јула, Културни центар организује концерт филмске музике. Програм у августу почињемо у сарадњи са Галеријом Божо Ковачевић и деветим по реду фестивалом Залет. Од 2. до 4. августа планирана је изложба, пројекција два документарна филма, радионице сликања и вајања, али и музичко-поетско вече са Микијем Дамјановићем и Марком Милошевићем. Другог викенда у августу Чича Мичино позориште играће за најмлађу публику на три локације на Златибору", рекла је Невена Шопаловић, КЦ Златибор Чајетина.

У сали Културног центра на Златибору, 13. августа, у 20 часова, планиран је хуманитарни концерт Дејана Петровића и Биг Бенда, у сарадњи са Фондацијом Заједно за младе. На крају августа, на летњој позорници у Трипкови, биће одигран мјузикл Виолиниста на крову, у режији Стефана Саблића.

Организатор задржава права промене програма, услед неповољних временских услова.