Културни програм у КЦ "Златибор" Чајетина за крај ове, и почетак следеће године

дш

Ове године, по први пут, Културни центар Златибор организоваће манифестацију под називом ,,Духовним стопама“ у периоду од Божића до Сретења. "Желели смо да туристима и мештанима, поред свих осталих садржаја које Златибор нуди, уприличимо и садржајан културни програм," рекла је директорка КЦ "Златибор" Чајетина Даница Јевтић Шишовић, представљајући План културних дешавања за првих неколико месеци 2024. године у организацији ове установе. 

Као увод у дане духовности, на самом крају године, 30. децембра, очекује нас концерт музичког ансамбла ,,Фенички бисери“.

8. јануара . Манифестацију започињемо 8. јануара отварањем изложбе икона ,,Ка лику“, чији су аутори проф. Горан Јанићијевић, Јелена Хинић и Миодраг Милутиновић. 

 Два дана касније, 10. јануара, публика ће имати прилике да погледа представу ,,Бити човек“ - Патријарх Павле међу људима и нељудима. Представа је рађена по тексту др Јована Јанића, у режији Милана Руса, а у овој дуодрами играју Александар Дуњић и Милан Малбаша.

16. јануара наступиће браћа Теофиловић. 

 Књижевно вече и промоција романа ,,Иконостас“ Горана Петровића биће уприличено 18. јануара. 
Уз учешће ученика из Основне школе ,,Димитрије Туцовић“, а у сарадњи са свештенством златиборског Храма Преображења обележићемо Савиндан. 

15. фебруара, за Сретење нас очекује, сада већ традиционални, гусларски концерт.

17. фебруара представа ,,Човјек висине“ која се бави друштвено-политичким питањима након Великог рата, а која разматрају Митрофан Бан и сликар Урош Предић. Улоге су поверене Небојши Миловановићу и Бојану Жировићу. Представа је рађена по тексту Ане Ђорђевић, док режију потписује Јана Маричић. 

"Наши гости ће бити и Матија Бећковић и (протојереј-ставрофор Српске православне цркве) отац Гојко Перовић, а о тачним датумима бићете благовремено обавештени. Осим најављених изложби, представа, предавања и књижевних вечери, од Нове године у нашем редовном програму, па тако и за празнике, биће оџаване дечије ликовне, калиграфске и културно-језичке радионице, као и радионице израде накита и сл.Имаћемо редован биоскопски и позоришни репертоар, како у Културном центру на Златибору, тако и у Дому културе у Чајетини.  Очекујемо вас да заједно градимо и уздижемо културу на Златибору", нагласила је директорка.