Куп пријатељства: Познати полуфиналисти (видео)

У полуфинале фудбалског турнира Kуп пријатељства за омладинце пласирале су се екипе Спартака из Суботице, Динама из Загреба, Црвене звезде и Жељезничара после веома занимљивих четвртфинала на стадиону Швајцарија.

У првом четвртфиналу суботички Спартак је забележио трећу победу на турниру савладавши Сарајево са 2:1 головима Чејића у 21. и Копуновића у 57. минуту.

Друго четвртфинале донело је дерби између Динама и Партизана у ком је загребачки клуб прошао даље после велике борбе због бољег извођења пенала. После 70 минута игре било је нерешено 2:2, црно - бели су до погодака стигли из два досуђена пенала, стрелци су били Петковић и Јовановић, док за Динамо погодили Дувњак веома лепим ударцем  и Баришић који је такође био прецизан са беле тачке. У пенал серији играчи Партизана су били непрецизни два пута, па су међу најбоља четири тима на турниру прошли "модри".

После пенал серије у полуфинале се пласирао и Жељезничар који је био бољи од Војводине, освајача прошлог Купа пријатељства. Тим из Сарајева је повео најбржим голом на турниру, јер је после 16 секунди стрелац био Крижевац. Новосађани су изједначили у 53. минуту голом Ивановића. Ипак, после напетог извођења једанаестераца Жељо је прошао даље резултатом 8:7.

Црвена звезда ће са Жељезничаром играти у полуфиналу јер је избацила Слободу из Тузле резултатом 3:0. Београђани су повели шестим голом Кахвића на турниру који је тако постао рекордер такмичења. Стрелци за сигуран тријумф били су још Бачанин и Николашевић.

https://www.youtube.com/watch?v=3EFX0mYIf5Y