Куп Србије у баскету 3х3 у петак на Златибору

Куп Србије у баскету 3х3 "Дејан Димитријевић" одиграће се и ове године на Краљевом тргу на Златибору у петак и суботу у организацији Кошаркашког савеза Србије уз техничку подршку Спортског центра Чајетина.

Турнир који окупља најбоље српске екипе у борби за трофеј четврти пут ће се одржати у центру Златибора, мечеви по групама ће се одиграти у петак, док су борбе за трофеј у суботу. Термини за оба дана су од 16 до 20 часова.

Шампион осваја и чек на 120.000 динара, док финалисту очекује награда од 40.000 динара и опрема Kошаркашког савеза Србије, а трећа екипа ће инкасирати 20.000 динара, те ће добити и опрему Савеза, док је обезбеђена и награда за четвртопласиране – 20.000 динара.

Познато је да ће учествовати екипе Уб, Ауто кућа Секулић, Анонимуси, Батајница, Бела Паланка, Чука, КБГ Филигран, Крагујевац, Крупањ, Раља Гранд Слот, Вулвс.  Као и свaке године, учествоваће две домаће екипе: Краљев Трг (Раденко Смоловић, Бошко Чорбић, Ђорђе Раковић и Бранко Брашанац) и хотел Ирис Златибор. Као и сваке године, победник турнира добиће место на неком од јачих такмичења у иностранству, а ово је једна од последњих станица шампионата Србије пре националног финала које ће се одржати у Београду.

Да подсетимо, баскет 3х3 је олимпијска дисциплина, а репрезентација Србије је освојила бронзану медаљу у саставу Душан Домовић Булут, Александар Ратков, Михаило Васић, Дејан Мајсторовић, а ови играчи су учествовали на златиборском турниру и у претходним годинама.