Лажна вест о целодневном полицијском часу

Информација да се од среде увече уводи 24часовни полицијски час је лажна вест, објавио је на Твитеру министар полиције Небојша Стефановић. Ова вест се појавила у уторак на друштвеним мрежама са наводима да ће се путем СМС порука добијати одобрења за излазак.

Из Владе Србије поручују да уколико до овакве мере дође грађани морају бити упозорени бар 48 сати раније. Министар је изјавио да полиција интензивно ради на утврђивању идентитета особе која је проширила лажну вест.

Да подсетимо, од увођења ванредног стања појавила се и лажна вест о несташици горива која је изазвала панику. Медији су објављивали и нетачне информације као што је вест о завршетку епидемије у Kини, а Интернет је био преплављен и садржајима који се односе на лекове који наводно помажу против корона вируса, озбиљности саме болести, као и спекулацијама о броју заражених.

На сајту covid19.rs објављена је препорука која се односи на лажне вести у којој се наводи да се не објављују и не деле непроверене и непотврђене информације, гласине и инсинуације на друштвеним мрежама, и да се не информише на непровереним сајтовима.