Лепо представљање будућих шампиона (видео)

Јубиларно 25. издање Лиге будућих шампиона одржано је на Златибору, на теренима Спортског центра Чајетина. Током два дана завршног турнира виђена је велика борба најбоље 72 екипе у годиштима од 2008. до 2013. годишта, а утисак о лепом амбијенту није много покварила ни киша у недељу.

Пети пут узастопно су се на Златибору окупили будући фудбалски шампиони. На теренима Спортског центра Чајетина такмичиле су се екипе које су избориле место на квалификационим турнирима Лиге будућих шампиона током године. Такмичење је протекло у доброј атмосфери под покровитељством Спортског савеза Србије, чији је представник Давор Штефанек, златни олимпијски рвач.

"Задовољан сам целокупном организацијом, али најлепше ми је што се сви родитељи из свих екипа друже и стварају навике спортског духа, јер није битно бити први, већ учествовати,"

рекао је Штефанек. Прва места у својим генерацијама освојили су Бубамара из Београда, Младост из Апатина, ОФК Оџаци, ФК Лозница, Ланоса из Београда и Спорт клуб из Новог Пазара. Многе екипе у свом саставу имају девојчице, а први пут је на завршници Лиге будућих шампиона учествовала једна екипа у којој су само девојчице - ЖФК Херој из Београда.

"Играмо развојну лигу Београда за девојчице, наш клуб игра Прву сениорску лигу и дошли смо да промовишемо женски фудбал. Надамо се развоју следећих година и да ће жене добити иста права као и мушкарци. Девојчицама је ово награда за добро одрађену сезону, дошле су да уживају и играју,"

каже тренерица Александра Убавић. Дерби из Новог Сада је посебан случај на турниру јер је овај клуб имао представнике у сваком годишту. Екипе су водили углавном млади тренери, бивши фудбалери, а међу најпознатијима је некадашњи играч неколико суперлигашких екипа, интернационалац који је позиван и у репрезентацију Србије и Црне Горе Слободан Марковић, који води млађе селекције Балкана из Миријева.

Домаћине је представљала екипа ФК Чајетине у генерацији 2008, али је доживела три пораза, од Вашаришта из Крагујевца, Дербија из Новог Сада и Слоге из Пожеге.

"Играли смо добро, мушки и срчано, али смо изгубили. Треба имати на уму да имамо децу која су доста млађа, ту су три дечака који су 2008. годиште, а сви остали су млађи. Дао сам шансу свима да играју, 23 деце сам ротирао тако да сам врло задовољан. Леп је дан, изузетна организација, прелепо је видети оволико људи на Златибору и коначно мало навијача на трибинама,"

рекао је тренер Чајетине Мирослав Ћалдовић. Програм је водио познати радијски водитељ Предраг Поповић Поп. Током  турнира позвани су сви присутни да се прикључе хуманитарној акцији „За Мартин напредак“ за помоћ малој Чајетинки Марти Павловић. Сви партнери у организацији добили су плакете које су уручене и радницима и директору Спортског центра Чајетина Николи Смиљанићу уз захвалност за одличну сарадњу. На Швајцарији ће бити само један дан паузе јер већ од уторка почиње Куп пријатељства за омладинце.

Пласман:

Генерација 2013:

 1. Бубамара Београд
 2. ТСЦ Бачка Топола
 3. ОДР Нови Сад

Генерација 2012:

 1. Младост Апатин
 2. Арена Суботица
 3. Дерби Нови Сад

 Генерација 2011:

 1. ОФК Оџаци
 2. Хет Трик Нови Сад
 3. Реал Лазаревац

Генерација 2010:

 1. ФК Лозница
 2. Фортуна Панчево
 3. Спорто Зрењанин

Генерација 2009:

 1. Ланоса Београд
 2. ОФК Кариоке Београд
 3. Раднички 1923 Крагујевац

Генерација 2008:

 1. Спорт клуб Нови Пазар
 2. Раднички 1912 Сомбор
 3. Раднички 1923 Крагујевац
https://www.youtube.com/watch?v=ryUW23vo6vI