Лепота и здравље долазе из природе

Гондола

Како козметички препарати утичу на кожу и организам, у чему је предност природне козметике и како се праве органски козметички производи сазнале су учеснице бесплатне радионице „Здрави петак“ на Голд гондоли. „Антистрес лето на гондоли“ је програм који шаље поруку о важности неговања здравих стилова живота, а амбијент окружен боровином на међустаници био је идеалан за упознавање са благодетима природне козметике и најбољих састојака за негу лица и тела.

Стручне и корисне савете из области природне козметике учеснице су добиле од фитотерапеута и власнице линије луксузне козметике ДеВауџ Цосметиqуес де Франце, госпође Карен Ли Дево Гаврановић. Она је показала како се на једнсотаван и лак начин могу припремити природни препарати и органска козметика од састојака који се налазе у сваком домаћинству. На тај начин учеснице су добиле могућност да саме направе своје козметичке производе које су добиле на радионици у специјалним бочицама.

„Ја сам студирала шумарство и веома сам повезана са природом. Одлично знам како да искористим дарове природе, али никада нисам имала прилику да на овај начин правим нешто за себе. Била сам узбуђена током ове радионице и одушевљена на крају када смо направили готов производ. Заиста сам уживала“, рекла је једна од учесница Јелена Ђокић

„Радионица је била феноменална. Све од састојака је корисно зато што је природно. Ми све то имамо у кући и можемо да направимо саме. Дивно је што овде на Златибору имамо особу која увек може да нас научи и којој можемо да се обратимо на тему природне козметике“, рекла је Јасмина Николић.

Програм радионице обухватио је дефинисање природне козметике и упознавање са козметичким препаратима, методологијом рада и сировинама уз поруку о важности коришћења природних производа и препарата. Као резултат корисних информација и практичне примене, учеснице су успеле да израде Голд Суммер Хyдратинг Тонер и Голд Суммер Витамин Ц Серум који су спаковани у специјалне козметичке бочице.

 

Извор вести и фото: Голд гондола