Лига будућих шампиона пети пут на Златибору

На теренима Спортског центра Чајетина у суботу и недељу, 29. и 30. маја одржаће се 25. издање Лиге будућих шампиона, такмичење за децу у фудбалу. Најбоље 72 екипе у годиштима од 2008. до 2013. долазе на стадион Швајцарија након што су се изборили за пласман на квалификационим турнирима у Сомбору, Новом Пазару, Шапцу, Београду, Крагујевцу, Младеновцу, Ужицу и другим градовима упркос проблемима са пандемијом коронавируса. Спортски центар Чајетина је међу техничким партнерима ЛБШ већ годинама јер се на теренима Швајцарије играју мечеви завршнице. Уз то - сви запослени у СЦ Чајетина на располагању су лиги у припреми природних терена за игру и целокупну логистику.
„Ово је све могуће урадити и извести захваљујући Спортском центру Чајетина, подршци Николе Смиљанића који годинама препознаје важност дечијег и школског спорта. Овде је сјајна екипа људи, а ту је и подршка Туристичко рекреативног комплекса Златибор. Заиста се овде осећамо као код куће, и не само ми већ и све екипе учеснице и то је један од разлога зашто већ пету годину долазимо овде јер једноставно људи хоће Златибор и желе ове терене,
рекао је Игор Марковић из организације ЛБШ. Представнике у такмичењу имаће и ФК Чајетина, и то генерацију 2008. која у групи Ц у суботу игра против Вашаришта из Крагујевца (11:40ч) и Дербија из Новог Сада (14:20ч). Организатори се надају да неће бити померања термина и одлагања због временских услова. Додатне информације можете пронаћи на званичном сајту Лиге будућих шампиона.