Литерарни конкурс за 28. фестивал "Деца међу нарцисима" (видео)

Спорски центар Чајетина организује 28. фестивал "Деца међу нарцисима"  који ће се одржати од 21. до 23. маја у Чајетини и Златибору. Овај фестивал, уз подршку реномираних писаца, промовише дечје стваралаштво, машту и креативност, а организатори се сваке године старају да у лепом окружењу окупљају и зближавају децу из разних крајева наше земље.

https://www.youtube.com/watch?v=nK73TN5djYs

Није лако једну манифестацију неговати две деценије. Спортски центар у Чајетини то успева са фестивалом посвећенiм најмлађима пуних 28 година, још од почетне идеје песника Михаила Ћуповића који је осмислио манифестацију. Он је уз помоћ бројних дечјих писаца, као што су Драган Лукић, Љубивоје Ршумовић, Добрица Ерић, Радомир Андрић, Слободан Станишић и многи други, оплемењивао стиховима, уз дружење, тај нежни дечји свет, а Спортски центар до данас није одступио од  мисије промовисања дечјег стваралаштва.

"Ове године, по 28 пут у организацији Спортског центра Чајетина, организује се дечји фестивал "Деца међу нарцисима" у оквиру кога је расписан и литерарни конкурс. Теме за конкурс бирао је кум Фестивала, Тоде Николетић, популарни стваралац за децу који је написао око 20 књига за наше најмлађе", каже Горица Станић, СЦ Чајетина.

На литерарном конкурсу могу учествовати ученици од 1. до 8. разреда са подручја Републике Србије, а теме су следеће:

-Да имам крила

-Где станује срећа

- На облаку снова

- Велики снови у малим ципелама

- Како се расте од песме

- Под кишобраном стихова

- Научићу да волим

- Смеховито-лековито и

-Под сунцобраном детињства.

"Новина ове године је да смо формирали Организациони одбор фестивала тако да ћемо са мноштвом нових идеја и предлога покушати да овај фестивал подигнемо на још виши ниво. Трајање фестивала је од 21.-23. маја и сва три дана очекује нас богат програм за све узрасте. Истакла бих последњи дан када ће бити проглашење најбољих радова овог литерарног конкурса, дружење са песницима, "дружење" са диносаурусима  и коктел у Дино парку на Златибору, као и читање најбољих радова. Оно што је занимљиво је да ће гост на завршном дану фестивала бити текстописац и композитор за децу, Мари Мари", додаје Горица Станић.

Ауторе најбољих радова очекују и бројне лепе награде као што су викенд на Златибору и Врњачкој бањи, улазнице за Дино и Авантура парк на Златибору и друге а биће додељена и колективна награда за ученике  школе која буде послала највише радова. За награђене учеснике који нису са територије општине Чајетина, а који буду присуствовали додели награде последњег дана Фестивала, биће обезбеђен смештај на Златибору. Адреса на коју се шаљу радови је: Спортски центар Чајетина, Краља Александра Карађорђевића бр. 3, 31 310 Чајетина са назнаком за литерарни конкурс. Радови се могу слати и електронским путем на мејл: domomladine8@gmail.com  , а последњи  рок приспећа радова је 24. април текуће године.

Мирјана Ранковић Луковић