Малишани из вртића "Нарцис" у посети одељењу библиотеке на Златибору (видео)

Нешто више од осам месеци је протекло од отварања одељења библиотеке "Љубиша Р.Ђенић" на Златибору и она сваким даном добија све више посетилаца и чланова. Ипак, за сада се у њој као код куће осећају малишани из вртића "Радост" који су данас у њеном окриљу припремали изненађења за своје мајке.

https://www.youtube.com/watch?v=ObMYvCBLwRs

Из дана у дан, мештани Златибора почињу да стичу навику да долазе у издвојено одељење библиотеке "Љубиша Р. Ђенић" на Златибору. За првих шест месеци рада, ово одељење је стекло 23 члана, а у њега редовно свраћају пензионери да би прочитали дневну штампу, корисници којима је потребно да се послуже компјутером и интернетом, туристи којима поглед привлачи ово лепо здање.

"Најинтересантније је било када је на зимском распусту група девојчица, њих од седам до девет, редовно долазила овде и у овом простору читала књиге. Ми смо то и објављивале на нашем сајту и фејсбук страници, тако да са поносом могу рећи да је библиотека почела успешно да ради. Све већи и већи број читалаца долази, задужују књиге, враћају на време... Када је туристичка сезона, имамо туристе који долазе овде, задужују књиге на краћи број дана. Углавном, заинтересовани су за овај културни центар", каже Мирјана Лопин Дризо, библиотекарка.

Овај пријатан кутак испуњен књигама  је ипак најдражи најмлађима. Библиотека и предшколска установа "Радост", одељење на Златибору, изузетно добро сарађују па  су групе малишана предвођене васпитачицама чести гости. Данас је био дан посвећен осмомартовској радионици.

"Данас је повод њиховог доласка радионица посвећена 8. марту. Ми се сваке године трудимо да нешто приредимо нашим најмлађима уз неке песмице о мајкама, уједно да видимо шта они знају; да направе неке честитке које ће да понесу својим кућама, мајкама, да покажу шта су радили, колико су се потрудили и да , наравно,  обрадују мајке", објашњава Љиљана Ракић из Библиотеке "Љубиша Р.Ђенић".

Као што се види из приложеног, за лепа изненађења никад није ни рано, ни касно,као ни за посете библиотеци. Мирјана Ранковић Луковић