"Матине на гондоли" (видео)

Бојана

Као што је најављено приликом отварања летње сезоне на Златибору, „Голд гондола“ креће са реализацијом нових и занимљивих активности. Већ у среду 13. јула  одржаће се манифестација „Матине на гондоли“ за сараднике овог јавног предузећа.

До сада најважнији пројекат и највећа инвестиција општине Чајетина,златиборска гондола, не само да је оправдао већ је и надмашио  најоптимистичнија очекивања. Овај пројекат, чију реализацију су помогли партнери из француске компаније ПОМА, од првог дана је пропраћен великим интересовањем јавности, медијском пажњом и обарањем рекорда.  Из тога разлога надлежни из „Голд гондоле“ организоваће 13.јула „Матине на гондоли“ за своје партнере,са жељом да им омогуће једно лепо и релаксирано поподне на најдужој гондола на свету, што је само прва од мноштва планираних активности за ово лето.

„Желимо да организујемо различите садржаје и на почетној и на последњој станици, дакле да вожња гондолом не буде само вожња већ да је обогатимо неким новим садржајима у виду активног одмора, у виду забаве за децу али и за целу породицу. Биће неке вечерње вожње и едукативне радионице на тему, нпр. лековитог биља и других интересантних ствари, сликарства, поезије и за децу, и за одрасле. Гледаћемо да искомбинујемо забаву и едукацију, тако да боравак туриста на гондоли буде интересантан, садржајан, и да им остане у сећању. Циљ нам је да сваке сезоне имамо нешто ново;свако лето, јесен, зима носе нешто ново, да туристи који се стално враћају, у ствари се сваке сезоне и возе гондолом управо због другачијих доживљаја и садржаја“, рекла је директорка „Голд гондоле“, Бојана Божанић. 

Златиборска Голд гондола има огроман значај не само за општину Чајетину и за Златибор, већ и за целу Србију, јер је туристичка понуда  земље овим пројектом постављена на сам врх атрактивности у овом делу Европе. Та чињеница обавезује, али и подстиче све запослене у овом чајетинском предузећу на додатне идеје којим ће оправдати свој статус, и довести наново госте на вожње гондолом.

М.Ранковић Луковић