Мерење пред АФЦ турнир (видео)

Дан пре одржавања ММА турнира у борилачким вештинама организације АФЦ на Златибору одржано је званично мерење у спортско туристичком центру Ваи Таи.

Трећи АФЦ догађај на Златибору доноси 10 борби у ММА и К1 дисциплинама, а мерење је показало да су борци на задовољавајућим килажама дан уочи спектакла. Главна борба вечери биће дуел тешкаша, Јусуфа Хајровића из Топ тима Санџак и искусног Бугарина Камена Георгијева, освајача шампионског појаса у ИСФА федерацији који има 26 победа и 10 пораза, а радио је мечеве и за чувену организацију Белатор.

"Јусуф је веома тежак противник, јак борац. Мислим да ће борба бити веома узбудљива, веома интересантна и тешка за мене јер је Јусуф прави самурај. Он је веома добар греплер, и има веома брзе руке у боксерском ставу, па мислим да ће ово бити права ММА борба. Био сам позван и пре две године, али сам се повредио па нисам учествовао овде на Златибору. Мислим да је организација добра и да су борци снажни момци. Када имате појас и главне мечеве на плећима, имате малко притиска, али ја га више не осећам јер сам у овим ситуацијама био годинама,"

каже Георгијев. Чајетинац Сретен Божовић други пут учествује на златиборском АФЦ-у и жеља му је да борба против Алексе Боснића буде занимљивија од претходног окршаја прошле године када је имао недораслог противника.

"Он је греплер, углавном све мечеве има завршене предајом, тако да очекујем да ће да иде у ноге, да ме руши, ја ћу пробати да одржим борбу у стенд апу и да ударам, па ћемо видети како ће бити,"

рекао је Божовић после мерења. Дебитантски наступ у профи конкуренцији у К1 борбама имаће млади Видоје Нинчић и то пред домаћом публиком. Противник ће му бити такође дебитант Срђан Перишић из Ужица. Занимљиви дуели очекују се и између Црногорца Жарка Јанковића и Бугарина  Нурала Назмиева, као и мечеви БуквићТодоровић, КрџићСавановић у К1, УгреновићШофран и Кајевић - Шућур.

Један од ветерана ММА спорта у Србији Драгутин Милошевић Бели већ је наступаo пред златиборском публиком и има висока очекивања од суботњих борби. Противник ће му бити Милан Радаковић, чији старији брат Марко такође учествује на Златибору у борби против Иранца Бахмана Шарабианија.

Догађај у оганизацији АФЦа одржава се у суботу 15. фебруара са почетком у 20 часова у хали на Златибору под покровитељством општине Чајетина.
  1. Видоје Нинчић – Срђан Перишић
  2. Сретен Божовић – Алекса Боснић
  3. Јован Угреновић – Иван Шофран
  4. Драгутин Милошевић Бели – Милан Радаковић
  5. Јовица Крџић – Дамјан Савановић
  6. Ђорђе Буквић – Јован Тодоровић
  7. Марко Радаковић – Бахман Шарабиани
  8. Нурал Назмиев - Жарко Јанковић
  9. Дејвид Кајевић – Срђан Шућур
  10. Камен Георгијев – Јусуф Хајровић
https://www.youtube.com/watch?v=uPEp4nHcZ48&feature=youtu.be