Милош Тимотић нови државни првак у параглајдингу

параглајдинг

У суботу 13.05.2023. год на спортском аеродрому Велики Радинци, одржано је међународно такмичење ТРОФЕЈ БЕОГРАД 3. коло Лиге Србије и државно првенство у параглајдингу. Најуспешнији такмичар од укупно 40 такмичара из 6 држава у  овералу, био је Милош Тимотић Конан члан  клуба СУВС ЗЛАТИБОР и тиме освојио прво место и златну медаљу.

У државној конкуренцији Милош Тимотић је такође освојио и титулу државног првака Србије у параглајдингу, што је највећа титула у параглајдингу  у оквиру наше државе.

На овом такмичењу поред титуле државни првак Србије, тим СУВС ЗЛАТИБОР освојио је екипно треће место, а прва два места припала су екипама истакнутих клубова КВС КОШАВА Београд и АК КУМУЛУС Нови Сад.

Након овог највећег државног такмичења, пред пилотима параглајдера у прецизном слетању је пауза на домаћем терену.У међувремену их очекују велика европска и светска такмичења међу којим истичемо учешће репрезентације Србије на Светском првенству у Бугарској у којој су и два члана СУВС ЗЛАТИБОР Милош Тимотић и Дејан Валек.

 

фото: zlatiborparaglajding.com