Мирко Петровић: Деца воле атлетику

Атлетски клуб Чајетина 2018. годину започео је наступом на „Новогодишњој трци“ одржаној у Мрсаћу код Краљева, али је зимски период протекао углавном у "затишју", с обзиром да су чланови клуба већином деца, почетници, тако да се није превише ризиковало по питању одржавања тренинга на снегу и по хладноћи. Током претходне године остварено је неколико запажених учешћа на такмичењима широм земље, а први човек АК Чајетина, атлетски ас Мирко Петровић, сматра да је код најмлађих чланова за кратак период остварен велики напредак.

-Могу рећи да ме је, од тренутка када смо прошле године почели активније да радимо са децом, њихова заинтересованост за атлетику веома пријатно изненадила. Морам истаћи да нам је помогла сарадња са ФК Чајетина. Одржали смо током зиме неколико заједничких тренинга, велики број њихових полазника жели да се учлани и код нас. Ова сарадња може донети обострану корист - каже Петровић, додајући да сматра да је у претходних неколико месеци успео у примарном циљу, а то је да деца заволе атлетику и да се кроз овај спорт упознају и друже међусобно, али и са члановима других клубова.

Током пролећа клуб очекује појачани ритам тренинга, а од такмичарских изазова издвајају се наступи у Лиги централне Србије, за све категорије.

-На пролеће ћемо моћи да тренирамо на "Швајцарији", а увек истичем и наду да ће се на Златибору реализовати и пројекат израде трим стазе. Према потреби, силазићемо једном седмично у Ужице. Проблем нам представља превоз, с обзиром да деца живе у различитим месним заједницама, па их углавном ја сакупљам и превозим на тренинге, али постоји могућност да се то реши у скорије време. 

Клуб ће на "Првенству Србије у планинском трчању" (Бор, 21. април) представљати Александар Милосављевић, а у истом периоду се планира клупска посета овогодишњем "Београдском маратону".

-Постоји вероватноћа да ће Спортски савез Чајетине као организација посетити тај догађај, тако да ћемо се трудити да са собом поведемо сву заинтересовану децу и рекреативце из Чајетине, који би се можда окушали и у "Трци задовољства".

Као генерални секретар кровне спортске организације у општини, Петровић и кроз акције Савеза има непосредног додира са својим спортом.

-Прошле године смо организовали Крос РТС-а за ученике из наше општине и одзив деце је премашио наша очекивања. Надамо се да ће такмичење, које ћемо и ове године организовати 12. маја, бити још посећеније. 

(фото: АК Чајетина)