МУП: Министар Стефановић обишао пензионере у продавницама

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је рано јутрос више продавница у којима су пензионери куповали намирнице и захвалио се најстаријим грађанима што су носили маске и поштовали прописано растојање у редовима.

"Захвалан сам нашим најстаријим суграђанима који су били веома дисциплиновани јутрос и са маскама, поштујући растојање у редивима, обавили куповину. Такође, захвалан сам и свим припадницима полиције који су широм Србије помагали нашим пензионерима, водећи рачуна о поштовању мера које су донете у циљу заштите нашег здравља", рекао је министар Стефановић.

Министар је још једном апеловао на грађане да остану код куће и поштују оно што Владе Србије налаже.

"Наравно, огромну захвалност дугујемо и свим волонетрима и људима који помажу ових дана да се организују кол центри, који ће бити на услузи грађанима у овој тешкој ситуацији".

Подсећамо, од данас је грађанима старијих од 65 година омогућено да посећују продавнице недељом од 4 до 7 часова ујутру, а за ту намену опредељено је више од две хиљаде продавница широм Србије где пензионери могу да обаве потребну куповину намирница и других производа.

(извор и фото: Министарство унутрашњих послова)