На Златибору одржана седма Туристичка конференција "Западна Србија"

ф

Златибор је 8. и 9. децембра био домаћин, седмој по реду, конференцији “Западна Србија”. Туристичка организација Златибор је узела учешће на овој стручној конференцији, која је организована у оквиру програма прекограничне сарадње Србије и Босне и Херцеговине, а одржана је у конгресном центру хотела “Палисад”.

Конференцију је 8. децембра свечано отворио председник општине Чајетина Милан Стаматовић, а присутне су поздравили и Немања Радовић, помоћник министра туризма и омладине Србије, Данијела Вељовић, руководилац Службе развоја туристичке понуде Туристичке организације Србије, Амра Јагањац, директорица Туристичке заједница града Тузле и Мирослав Рађен, директор Туристичке организације регије Западна Србија.

Тема овогодишње конференције био је одрживи туризам, па су теме предавања и панел дискусија биле прилагодјене управо овом сегменту туристицког развоја.

Након свечаног отварања, у оквиру радног дела конференције, одржана је презентација Туристичке организације Златибор. Презентацијом су представљени амбициозни планови општине Чајетина који ће обогатити туристичку понуду Златибора и учинити га једном од најпрепознатљивијих дестинација на туристичкој мапи Европе, али и света.

Годинама уназад конференција “Западна Србија” окупља туристичку струку како би се сумирали годишњи резултати и представили даљи планови за развој туризма регије Западна Србија.

Овогодишња конференција окупила је велики број туристичких посленика из целе земље и региона, еминентних предавача и панелиста. Уз туристичке раднике Србије на конференцији су учествовали и гости из Тузле, партнери града Ужица у прекограничним пројектима.

Предавања која су организована у оквиру конференције обухватала су значајне и актуелне теме, од стратешког планирања, програма развоја туризма регије Западна Србија, примера добре праксе, до улоге медија у промоцији туристичке дестинације.

У оквиру конференције одржане су конструктивне и динамичне панел дискусије, што је била прилика да стручњаци из области туризма и носиоци развоја туристичких дестинација размене мишљења, поделе искуства и додју до заједничких закључака за боље сутра туризма целе регије Западна Србија.

Регион Западне Србије се може похвалити обиљем туристичких атракција, културно-историјских споменика и заштићених природних предела и као такав се представља као један од лидера на туристичкој карти Србије и земаља окружења. Унапређењу туризма и промоцији целе регије, највише доприноси рад Туристичке организације регије Западна Србија.

 

Фотографије: Туристичка организација регије Западна Србије