На Златибору тренутна попуњеност капацитета преко 95% (видео)

Према процени ТО Златибор, тренутна попуњеност капацитета на овој планини је преко 95%. Хотели су скоро пуни, а у приватном смештају тражи се кревет више. Снег је и у овом делу распуста испунио жеље како оних који воле Златибор као туристичку дестинацију са мноштвом садржаја, тако и домаћина.

https://www.youtube.com/watch?v=7PuSShcn0FY

На Златибору, од Краљевог трга па у свим правцима, гужва. Они који су на планину стигли са вејавицом, заборавили су, уз снежну идилу, колапс на појединим путевима. Јер, било где да крену: Торник, Сирогојно, Гостиље..., достижно је. Путеви су прочишћени, а домаћини вољни да угосте.

Један локалитет на Златибору недавно је добио потпунију слику. Реч је о Стопића пећини која није сезонског карактера већ је у сваком тренутку доступна путницима намерницима.

Овај период ТО Златибор користи и за промоције и учешћа на сајмовима. Први,на којем ће бити од 13. фебруара, јесте сајам у Софији где ће промоција Златибора са мноштвом нових садржаја, од којих је гондала најграндиознији, привући још више иностраних  туриста.

Мирјана Ранковић Луковић