На Златибору за празнике боравило 40.000 гостију дневно

z

Километарске колоне возила које су се претходног викенда од поподневних сати па до касно у ноћ сливале ка Ужицу из правца Златибора говориле су да је најпосећенија планина у Србији претходних дана била крцата.

Продужени викенд који је почео празником примао је, како кажу у Туристичкој организацији Златибор, 40.000 гостију дневно. Управо толико кревета Златибор има у хотелском и приватном смештају и сви су претходних дана били заузети.

По речима Владимира Живановића, директора ТО Златибор, посета је премашила сва очекивања и потукла је све рекорде по питању броја гостију за Дан примирја.

– Све кафане, ресторани, излетишта, шеталишта, туристички локалитети, били су пуни. Кревет више тражио се и у домаћиствима која се баве сеоским туризмом, док је гондолом у просеку дневно путовало 1.500 наших гостију – каже Живановић.

На оваквом учинку Златиборци, између осталог „захваљују“ и лепом времену, док су хотелијери и власници апартмана смештај издавали по редовним ценовницима. Тако се ноћење са доручком у хотелима, зависно од броја звездица, плаћало од 30 до 80 евра, док се најам апартмана кретао од 20 до 40 евра по особи.