Најава Културног лета (видео)

владе

Летња туристичка сезона званично је отворена крајем јуна изложбом „Од лакомице до гондоле“  у организацији ЈП „Голд гондола“ и ТО Златибор. Тада су посетиоцима и гостима ове планине промовисане  све атрактивне локације , дестинације као и дешавања која их очекују у периоду јул-август.

ТО Златибор је у протеклом периоду обишла преко 25 градова у Србији промовишући једну од најпосећенијих планинских туристичких дестинација у земљи. Поред гондоле за коју интересовање не престаје уз све занимљиве садржаје које нуди, туристи су заинтересовани и за локалитете као што су Стопића пећина, Гостиље са својим водопадом, Музеј „Старо село“ у Сирогојну, Семегњево, и друге. Понуда постаје све богатија са  Културним летом које креће пуном паром од 15. јула, каже директор ТО Златибор.

„Општина Чајетина је, заједно са ТО Златибор, заиста се потрудила да ангажује многе добре и утицајне извођаче. Ову летњу сезону ће на Краљевом тргу отворити Симфонијски оркестар РТС-а са Бојаном Суђићем на челу. Имаћемо, затим, концерте великих извођача попут Нине Бадрић, „Зане“, концерта „Београдскг синдиката“ који ће бити 18.августа... На свака три-четири дана имаћемо представе за децу на Краљевом тргу, као и велики број културно-уметничких друштава наших пријатеља из разних градова који ће презентовати традицију и песму свога краја... Верујем да ће гости заиста уживати у том програму који ће се нудити на Краљевом тргу. Иначе, концерти ће почињати у 20 часова“, каже Владимир Живановић. 

Од почетка рада мултимедијалне фонтане – омиљено место туриста постаје и Краљев трг. 

„За ових пар дана колико фонтана ради видимо колико је привукла интересовање туриста. Нема особе која је дошла на Златибор а да се не слика или не направи видео снимак и подели то на друштвеним мрежама. Тако ће бити целог лета. Пред нама је велик и изазован посао да ставимо фонтану у њену праву функцију, да припремимо одговарајуће садржаје како би она била што атрактивнија и како би мештанима и туристима показали све њене могућности“.

Сваке вечери од 21 сат они који се затекну на Краљевом тргу моћи ће да виде мали спектакл код фонтане где ће бити презентоване занимљиве пројекције праћене одговарајућим аудио садржајима уз игру светлости и боја, на маштовит и оригиналан начин. У Културном центру посетиоци Златибора ће и овог лета имати прилике да погледају представе попут кабареа Небојше Миловановиће и Небојше Дугалића, док редован биоскопски репертоар могу пратити од 7.јула.

Мирјана Ранковић Луковић