Најављена изградња крака гондоле од Златибора према Прибојској бањи

гондола

Приликом презентације садржаја које ће Голд гондола Златибор овог лета понудити туристима организоване за представнике медија, директорка овог предузећа, Бојана Божанић, најавила је да ће се у будућности радити крак од Рибничког језера према Чиготи, али и жичара која ће повезати Златибор и Прибојску бању.

„Идеја је да од Рибничког језера крак гондоле, дужине 4,5 километара, иде према Чиготи. Очекујемо да ће студија изводљивости потврдити идеју, геометри су већ на терену. Такође, учествоваћемо на пројектима који се тичу годнола према другим општинама, једна је према Прибојској бањи, која ће се прва радити. Наше искуство ће свакако помоћи у том пројекту, зато смо и добили позив. То је будућност туризма, цела Западна Србија има велики број места која се на прави начин могу видети из ваздуха“, рекла је Божанићева.

Директорка овог предузећа истакла је да је гондола остварила свој циљ и утицала на измештање туриста из центра Златибора, одн. на буђење њиховог интересовања за локације изван насељеног места. Повећање броја кабина, према њеним речима, свакако ће допринети смањењу гужви, што ће се потврдити од друге половине месеца, када се очекује већи прилив туриста на Златибор.