Најгледанији кинески Травел Канел прави репортаже о Златибору

Репортер кинеске телевизије „Травел Канал“ Артур Чанг Веј протекла два дана био је гост Златибора. Гостовање репортера најмногољудније земље света део је успешне сарадње Туристичке организације Златибор и Туристичке организације Србије.

За време боравка на најпосећенијој српској планини Чанг Веј обишао је најзначајније атракције у окружењу и упознао се са свим погодностима и услугама које Златибор пружа својим гостима.

Новинар и репортер на свом пропутовању кроз Србију обилази најзначаније туристиче атракције и припрема снимање емисије која ће бити приказана на једној од најгледанијих телевизија у Кини. Путописе кинеског Травел Цханел-а прегледа преко 800 милиона људи широм света, а у једној тако узбудљивој репортажи наћи ће се и Златибор.

Гост из Кине био је фасциниран квалитетом туристичке понуде на Златибору, пре свега бројем лежајева у хотелима високе категорије, условима за конгресни и спортски туризам, забавним садржајима као што су Дино и Авантура парк, условима за активан одмор.

Обилазак Стопића пећине на њега је оставио посебан утисак, а бигрене каде упоредио је са светски познатом турском бањом Памукале. Посебан значај за њега је имао обилазак Музеја „Старо село“ у Сирогојну, где је имао прилику да се упозна са историјом и традицијом српског народа и са старим занатима који се у Сирогојну још увек негују.

Репортер Артур Чанг Веј са Туристичком организацијом Златибор договорио је долазак екипе Травел Цханел-а у септембру, када ће снимање емисије о Србији и Златибору бити реализовано.

Почетком 2018. године на Златибору је боравила ТВ екипа Националне телевизије Кине, а велика заинтересованост кинеских медија за Златибор и повећање броја кинеских туриста у прва четири месеца ове године најбољи су показатељи напора које Туристичка организација Златибор улаже у маркетиншке активности и освајање нових тржишта.

Извор: ТО Златибор