Најсавременији услови за гледање филмова у чајетинском Дому културе (видео)

Биоскоп у Чајетини

У реновираном Дому културе у Чајетини обезбеђени су најбољи услови за филмске пројекције, а крајем лета је покренут редован биоскопски репертоар.

Најновији филмски наслови, српска остварења и велики светски блокбастери сада се могу гледати у чајетинском биоскопу без чекања. Најсавременија биоскопска опрема са ласерским пројектором четврте генерације каквих има још два у Србији, ново платно и озвучење као и наочаре за 3Д филмове обезбеђују много бољи угођај за посматраче у односу на стари Дом културе. Нова опрема омогућује да се филмови без одлагања могу гледати у Чајетини.

"Позивам грађане да дођу и да виде jер је то нешто што не може да се опише речима. Пре свега мислим на квалитет слике и звука, квалитет 3Д пројекција које су феноменалне. Осећај и угођај су савршени, најбоље што може да се уради у биоскопима. Опрема коју поседујемо нам омогућује да онога дана када је премијера у Београду или широм света, да буде и у Чајетини. Нећемо чекати као некада по месец дана да филм дође у Чајетину и да се тиме изгуби драж,

каже директор Културног центра Чајетина Никола Смиљанић. Биоскопска сезона отворена је пре неколико недеља са посебним филмским данима и пројекцијама филмова као што су Топ Ган, Малци, Звер, Баз светлосни, Лоши момци, у петак је на програму нови домаћи филм "Ал је леп овај свет", док су наредног четвртка 29. септембра на репертоару цртани филм "Крадљивац невести" и "Карта за рај". У Дому културе уведена је могућност колективних посета пројекцијама у оквиру прослава дечијих рођендана, а нека од погодности је и бесплатна улазница за треће дете у породици.

"Увели смо редовне пројекције четвртком и суботом. Цртани филмови ће бити четвртком, филмови суботом, с тим што ћемо неке филмове играти управо на дан премијере, углавном домаће. На цртаним филмовима сала је углавном попуњена, на играним је за сада било мање гледалаца, али та реклама од уста до уста односно искуство о гледању филма које пренесу људи својим пријатељима је оно што пуни сваку следећу пројекцију. Људи полако схватају шта имамо овде, било би ми драго да им приближимо што више сам овај угођај и да Дом културе постане место за дружење. Једноставно, да Дом културе више отворимо за наше грађане,"      

Дом културе Чајетина ће и даље бити домаћин за догађаје и организације, секције, уметничка друштва у општини Чајетина, а настава се и са позоришним представама.

"Следећа представа је кабаре Микија Дамјановића 6. октобра, после тога је представа Ноћ богова са Војином Ћетковићем. На свим представама које су биле после отварања реновираног Дома културе се тражила карта више, сала је била пуна- Настављамо на високом нивоу и да испуњавамо циљеве које смо себи задали. Имаћемо и наступе културно уметничких друштава, прилагођаваћемо се са распоредом и позивам грађане да се информишу на нашим каналима комуникације,"

закључује Смиљанић. О свим програмима у Дому културе може се информисати путем профила на друштеним мрежама, информативног монитора испред Дома, огласним таблама као и на порталу Златиборпрес.