Наставак акције "Чисто из љубави“ (видео)

чишћење

Јуче је на Златибору, на Тић пољу, настављена акција „Чисто из љубави“ коју је покренула и финансира Компанија „Лидл Србија“, а спроводи је Удружење грађана „Златиборски круг“ Чајетина у партнерству са ОШ "Димитрије Туцовић" и КЈП „Златибор“ Чајетина.

На потезу Тић поља на Златибору јуче је настављена акција "Чисто из љубави" коју спроводе  Удружење грађана Златиборски круг - Чајетина у партнерству са ОШ "Димитрије Туцовић" и Кјп Златибор Чајетина. 

"Компанија "Лидл Србија" реализује пројекат под називом "Чисто из љубави". Учествују разне оопштине из Србије, такође и општина Чајетина, а она је укључена тако што је УГ "Златиборски круг" аплицирало на њихову документацију и пријавили  се за Пројекат. Они су подржали нашу пројектну идеју да један део Златибора очистимо, уредимо, уклонимо суви и мокри отпад уз, наравно, услов да он буде селектован. Нама је циљ да на овај начин учествујемо у једној широј акцији, да нам средина буде лепша, али уз едуковање деце. Ми годинама у ствари радимо на едукацији да би отпада било мање и евидентно је да тако и јесте, али се увек нађе неко место које треба уредити и очистити", рекла је Зорица Милосављевић, председница УГ "Златиборски круг.

Акција се реализује у два дана. У петак, 19. маја, су ученици са наставницама биологије и неколико радника комуналног предузећа чистили  еко- одморишта и потез око Палисадових терена где је  прикупљена већа количина отпада, а широко Тић поље било је још већи изазов.

"Све што се предузима са овим циљем је веома добро за околину. Сад су се ђаци школе окупили и чистимо Тић поље. У петак, чистећи око еко одморишта, прикупили смо заиста пуно смећа и дуго смо остали, али смо заједно успели све да очистимо. Овде је доста мање смећа , вероватно је локација мање посећена. Ја у акцијама учествујемо од петог разреда, а сада сам осми, и много ми је драго што сам учесник  јер мислим да је веома важно одржати и Златибор, и свет, чистим", кажеТеодора Милић, 8.разред ОШ „Димитрије Туцовић".

Компанија „Лидл Србија“ је финансирала  ову акцију обезбеђивањем мајица, качкета, исхране и освежења за учеснике.. 

Мирјана Ранковић Луковић