Недовић пред наставак сезоне: "Мотивација као против Спартака"

Недовић и Златибор на врху табеле КЛС-а

Екипа Златибора Голд гондоле на првом је месту прволигашке табеле и после до сада најтеже утакмице у сезони – дербија са суботичким Спартаком у Спортској дворани у Чајетини. Тренер чајетинског тима Страјин Недовић каже да је кључна била одлична припрема, тимска игра и колективна одбрана.

Бранилац трофеја је одбрану титуле започео са четири везане победе у КЛС-у, а тријумфални низ прекинуо је пораз од Војводине у Новом Саду. То је био први од два везана дербија за кошаркаше Златибора јер се пре почетка сезоне проценило да су главни фаворити за титулу управо Чајетинци, Суботичани и Новосађани. Нарочито екипа Спартака која се веома појачала током лета довођењем квалитетних играча за овај ниво такмичења као што су Цветковић, Чупковић али и Златибору веома добро познати Кутлешић и Тејић.

"Знали смо све играче до најмањег детаља поготово ове водеће као што је Кутлешић,"

рекао је тренер Златибора Страјин Недовић после победе његовог тима резултатом 96:90, и поред заостатка од 12 поена из прве четвртине када је госте сјајно предводио управо Кутлешић. Ипак, у наставку су домаћи преузели игру и потпуно преокренули:

„Сви знамо ко је и шта је Спартак ове године тако да је стварно велика победа, сјајна игра, оно што смо вежбали целе недеље и што сам тражио – пре свега дефанзивно, одрадили смо то. Сам почетак утакмице није тако показивао. Спартак је отворио сјајно утакмицу. У тим тренутцима био сам у недомици да ли нешто да мењамо или не, међутим мислим да смо добро поступили и остали у одбрани коју смо спремали целе недеље и мислим да је та одбрана вечерас одлучила",

сматра чајетински стручњак и додаје да је минули дерби био изнад нивоа КЛС-а, чему је допринело и суђење Белошевића, Јовчића и Петковића. После дербија у Чајетини екипу Спартака је преузео некадашњи тренер Партизана, Меге и Будућности Владимир Јовановић, јер се пре меча знало да ће Владимир Ђокић напустити екипу. Златибор сада има две победе више од "голубова" што може бити кључан капитал у борби за прво место у наставку првенства.

„Спартак је сјајна екипа без обзира на њихов тренутни резултат и тренутну позицију што су имали пар киксева, али мислим да је то и даље екипа која је фаворит за сам врх, како у Кошаркашкој лиги Србије, тако и у АБА. Ми смо показали да једном тимском игром, да добром колективном одбраном можемо да победимо било кога и то смо вечерас показали,“

У шестом колу пораз од Тамиша је доживела и Војводина која је на учинку 4/2, колико има и наредни противник Златибора Вршац. Јасно је да свака утамица мора бити максимално спремљена и да нема лаких противника. Учинак од пет победа и једног пораза, поут Златибора, има и Раднички из Крагујевца, који је најпријатније изненађење сезоне. 

„Имали смо тај пораз у Новом Саду. Искрено мислим да је то једна сјајна екипа и сјајно су одиграли. Изненадили су нас са једном својом дефанзивном игром, али мислим да ми, из утакмице у утакмицу, после овакве велике победе морамо да нађемо, пре свега, мотивацију и да радимо на томе јер уколико достигнемо тај потребан ниво мотивације, да буде на овом нивоу као што је било вечерас, мислим да ћемо доста лакше долазити до победа. Већ следеће коло Вршац, нимало лака утакмица, ево имате Војводину која је изгубила у Вршцу, не смемо се опуштати,“

закључује Страјин Недовић, тренер Златибора ког најпре очекује утакмца са Вршцем у гостима, у суботу 11. новембра од 18 часова. Потом почиње други овосезонски турнир АБА2 лиге који се од 13. до 19. новембра игра у ТРК Златибор, а чајетински тим ће одиграти три утакмице.