„Невидљиви људи“, представа у Културном центру

У Културном центру Златибор, у петак 13. децембра у 20.00 часова, одржаће се позоришна представа „Невидљиви људи“ Народног позоришта Ужице по тексту Јелене Кајго, а у режији Немање Ранковића.

- Комад је веома актуелан, бави се темом емиграције, која је код нас стално присутна, јер млади и даље одлазе одавде. Са друге стране, бави се занимљивом темом ескапизма. Бегом од друштвене и сопствене реалности која почиње да гуши човека. Бегом од баналности са којима смо окружени. Оно што преовладава у овој поставци свакако је отуђеност која је постала доминантна линија нашег битисања. Зато ликови овог комада беже у неку своју нову измаштану реалност. Беже од колотечине брачног живота у коме су се емоције изгубиле јер обузети сопственим незадовољством често заборављамо да на односу са другима човек мора радити, на оно што нас може покренути а то је свакако љубав- рекао је редитељ, Немања Ранковић о идеји којом се бави представа, а осврнуо се и на тему:

- Јунаци су припадници неке средње класе, интелектуалци, писац и његова супруга, њихов пријатељ кардиолог, студенткиња књижевности и њен брат дизајнер. Мислим да публика може лако да се идентификује са њиховим проблемима, са једне стране ту је криза средњих година, брачна криза… са друге стране, то је проблем младих људи који овде не виде перспективу, а када оду, опет се суочавају са средином која није увек благонаклона према њима.

Цена улазнице: 400.00 динара Продаја улазница на билетарници Културног центар Златибор, на дан представе од 18.00 до 20.00 часова.

Извор: ТО Златибор