Никола Чумић постао члан Олимпијакоса

Чајетинац Никола Чумић нови је фудбалер Олимпијакоса из Атине, а његов доскорашњи клуб Раднички саопштио је ће у Нишу остати до краја сезоне као позајмљен фудбалер.

"Срећан сам што сам дошао у највећи грчки тим Олимпијакос. Разговарао сам са својим врло добрим пријатељем Лазаром Ранђеловићем и он ми је рекао све најбоље о тиму. Ово је велики изазов у којој каријери и покушаћу да испуним очекивања људи који су ме довели,

рекао је некадашњи фудбалер Слободе и Металца за Моцарт спорт.  Српски медији писали су да интересовање за талентованог везисту показују и Црвена звезда, Сент Гален и ПАОК, али је Чумић постао други играч који из Радничког прелази у Пиреј у последњих годину дана после Лазара Ранђеловића. Председник нишког клуба Ивица Тончев у изјави за клупски сајт је рекао да обештећење није износило 500 хиљада евра како су медији најпре објавили, као и да ће Раднички добити проценат од даљег трансфера играча.

Двадесетједногодишњи Чумић је ове сезоне одиграо 13 утакмица у Линг Лонг Суперлиги за Раднички, а постигао је два гола против Јавора у првенству и један у летошњим квалификацијама за Лигу Европе против Флоре. За Нишлије је одиграо укупно 25 мечева и постигао шест голова, док је за младу репрезентацију Србије уписао три наступа.

(Фото: Никола Чумић Инстаграм)