Нова изложба у КЦ Златибор - "Зимска идила"

слике

У Галерији Културног центра Златибор у току је  прва овогодишња изложба слика под називом „Зимска идила“ у излагачкој 2022. години. Ову годину започињемо зимским пејзажима  Милоја Миће Веселиновића, познатог и као Тарски.

На отварању, посетиоцима се  обратила Андријана Андријашевић и аутор радова Милоје Веселиновић који је нагласио да је ова изложба посебна и по томе што је јубиларна 40. по реду, где су представљени пејзажи западне Србије, препознатљиви мотиви Златибора, Таре, Бајине Баште и околине.

Мића Тарски се, овом приликом, у Галерији представио својим препознатљивим стилом пејзажисте. Планински предели Тарског подсећају на детињство и враћају га у то доба, одкле црпи непресушну инспирацију. Ствара у свом атељеу на Тари, где се налази и његова стална поставка слика.

Како каже: "Сликам јер имам два живота. Истински који сам живео и сањао у детињству, који сањам и даље; стварни који као лишће презими, па се на бордо кармин и тамно зеленом лишћу појави нежно зелена боја..."

НЈегови лазурни акварели приказују нежне зимске пејзаже, ритмичног колорита, топлих и хладних боја прожетих белином папира, правећи тако зимске наносе снега и бајковите призоре.

Мићина уља су тематски повезана са изложеним акварелима. Експресивнија су и слободнија у потезу, жустрија али једнако  бајковита и пријатна за посматрача.

Зато позивамо посетиоце да дођу и уроне у ову зимску идилу, до краја јануара 2022. године, након чега ће у Галерији бити изложени радови Драгољуба Каплановића и Душана Старчевића из Ужица.