Нове активности на међустаници и последњој станици Голд гондоле (видео)

директорка ЈП „Голд гондола Златибор“, Бојана Божанић

После две године ограничења и преоптерећења здравственог система , многи којима су путовања суштински део живота сада постају посвећенији него икада да заштите своје здравље и могућност да се поново слободно крећу. Путовање ради здравља је мотив због ког је златиборска Голд гондола организовала дане велнеса и здравља за све посетиоце, у циљу подизања свести код људи о значају здравог и активног начина живота. 

Златиборска „Голд гондола“ поред вожње дуге девет километара у једном правцу са погледом на живописне пејзаже Златибора, од сада пружа и серију нових интерактивних садржаја на међустаници код Рибничког језера и на врху Торник. Све активности ће бити бесплатне и погодне за децу и одрасле, сваког радног дана од 11 часова.  

„Eкономија велнеса све више долази у фокус у целом свету, па и у Србији. Голд гондола се прикључила активностима унапређења и здравља и промоције активних стилова живота. Кроз вожњу гондолом и кроз различите садржаје на међустаници и последњој станици утичемо на општу добробит човековог организма, а то су наши корисници препознали и све више њих долази овде на међустаницу на којој од сада имају могућност да се баве: стреличарством, да науче нове ствари о параглајдингу и да добију попуст на тандем лет у оквиру Параглајдинг клуба Златибор. На врху Торника посетиоци  имају могућност да се баве старим занатима и да науче нешто о историји и традицији Златибора. Сваке среде имају шетње са Чиготом како на међустаници тако и на врху Торника, а сваког петка ту су нутруционисти и здравствени радници из Специјалне болнице Чигота који пружају бесплатне савете везано за исхрану и здрав живот, уз дегустацију здравих златиборских производа на врху Торника. Сваки дан смо нешто организовали и све у циљу промоције активних стилова живота“, рекла је директорка ЈП „Голд гондола Златибор“, Бојана Божанић. 

Како је безбедност путника приликом вожње гондолом увек приоритет, редовно се врше сви неопходни прегледи и сервиси, као и стално стручно усавршавање запослених у ЈП „Голд гондола Златибор“. Пред летњу сезону  број кабина додатно је повећан, што значи да је сада на гондоли  капацитет путника по сату већи , а више о томе рекао је Ацо  Милосављевић, технички директор Голд гондоле. 

„Да би смањили време чекања у реду за вожњу гондолом, у претходном периоду набавили смо нових 18 кабина, тако да је тренутни број кабина 72 и самим тим смо повећали капацитет са 600 на 800 путника на сат. Урадили смо и све неопходне техничке прегледе који су по протоколу од произвођача дати, како би безбедност путника била на максималном нивоу. Ограничења при вожњи гондолом не постоје, вожња је прилагођена и особама са посебним потребама. Новина је да се и кућни љубимци од сада могу возити са својим власницима“, рекао је технички директор, Ацо Милосављевић. 

Идеја свих запослених лица овог Предузећа јесте да омогуће свим туристима и посетиоцима гондоле разнолику понуду садржаја и активности  и у зимском и у летњем периоду, у циљу подизања свести о значају здравог и активног начина живота.

Сања Глишовић