Нове мере: Пензионери ће моћи да напусте куће три дана недељно по пола сата

Пензионери ће моћи да напусте куће три дана недељно по пола сата дневно, рекао је у дневнику РТС председник Србије Александар Вучић.

Током следеће седмице може се очекивати одлука којом би најстаријим суграђанима било омогућено да три пута недељно изађу напоље, у осам сати, али да ће свако од њих моћи да шета само по пола сата, на 300 метара од куће.

"Сада тражимо начин да им омогућимо да изађу бар три пута недељно, али за то морамо да одвојимо осам сати, да не бисмо стављали све у сат, два или три, што би било катастрофално, осим ако није рано ујутро", рекао је Вучић.

Он је додао да би то време за пензионере свакако било у току полицијског сата, јер не смеју да буду са другима у контакту.

"Могу да буду сами. Најмање шест, или осам сати да одвојимо, за свакога максимално пола сата, на 300 метара од куће, три дана недељно", рекао је председник Србије.

Он је навео да се таква одлука може очекивати следеће недеље.

"Али, мораћемо и ту да заштитимо све, пратићемо и сваком ко нема маску, гледаћемо да обезбедимо маску, хируршку или епидемиолошку, када изађу напоље", рекао је Вучић.

Ипак, и поред тога, моли пензионере да ни тада не излазе ако немају потребу.

Свестан је, додаје, да најстарији после месец дана боравка само у становима и кућама, губе стрпљење и да им је тешко, али понавља да је све урађено како би се управи њихови животи сачували и како они не би били изложени ризику.

Вучић је додао да је срећан што највећи број пензионера, старијих од 65 година дисциплиновано поштује мере државе.

  Извор: Вечерње новости