Нови ормари у дневном боравку "Зрачак" (видео)

Просторије Дневног боравка за децу са сметњама у развоју "Зрачак" ових дана постале су богатије за ормариће који су годинама неопходни  како би корисници ове услуге  имали где да сместе сопствене папуче, чарапе и слично што им је потребно за свакодневну употребу. Новац  за ормариће је прикупљен  на хуманитарном концерту чији су организатори били Спортски центар Чајетина и КУД Златибор.

Низглед не тако крупан поклон учинио је кориснике Дневног боравка "Зрачак" веома срећним. Наиме, након хуманитарног концерта који је одржан у чајетинском Дому културе у организацији Спортског  центра Чајетина и КУД-а Златибор, сва прикупљена средства усмерена су на куповину ормара преко потребног за ове просторије.

"Ми смо се у оквиру колектива договорили како ће ормарићи изгледати. Радио их је приватни предузетник са територије наше општине. Изашли су нам у сусрет и јако брзо су их одрадили, а уједно и испунили све наше захтеве", каже Марина Кутлешић, координаторка Дневног боравка "Зрачак".

Да је итекако хумано помоћи другима потврдила су нам најбоље деца Дневног боравка која су нам озарених лица показивали шта су све сместили у простор намењен само њима.

"Ја сам одушевљена ормарићима, хвала пуно"! - Зока

"Хвала за ормаре и папуче"! - Каја

"Хвала"! - Бане

"Одушевљени су, радују се што ће имати свој кутак у коме ће да одлажу своје личне ствари. Стајаће њихове папуче које ће користити у оквиру боравка и наравно пресвлака у случају зиме или топлог времена. Они ће одабрати шта ће ставити у ормар", додаје Марина Кутлешић.

Деца, задовољна пажњом својих суграђана, као израз захвалности припремају осмомартовску приредбу која ће се одржати у просторијама "Зрачка" 9. марта. У име запослених и корисника, велику захвалност организаторима и становницима који су се у великом броју одазвали и показали своју хуманост, изразила је и координаторка Боравка, Марина Кутлешић.

https://www.youtube.com/watch?v=uTw2Egcymjg&feature=youtu.be Данка Миловановић