У Дневном боравку за децу са сметњама у развоју „Зрачак“ у Чајетини, корисници се на различите начине оспособљавају за самостални живот. Једно од омиљених места корисника у инклузивном образовању је кухињица, у којој скоро сами спремају омиљена јела. Њима омиљене посластице: палачинке, бакин колач, торту већ су савладали, а данас је на реду за припрему кромпир чорба. Деца су са задовољством прихватила овај изазов, а у позитиван исход активности уверила се и наша тв екипа.
Сваке седмице спрема се ново јело - слано или слатко. Од царске пите, преко грашка, до торте и палачинака. Ова деца заиста дају све од себе да науче, како би била спремна да преживе без ичије помоћи. Корак по корак, уз помоћ својих наставница, савладававају и компликованија јела. Данас су кували кромпир чорбу.
"Кромпир чорбу правимо тако што први ставимо уље, па онда лук и шаргарепу. Када се то упржи, исецкамо кромпир на коцкице, па га ставимо у шерпу. Долијемо воде. Када се све скува, запржимо, и наравно, ставимо со", прича нам Далибор Милекић.
Њих тројица - Далибор, Мирко и Мишо, скували су кропмир чорбу за непун сат времена, а након тога, уз још два другара, у сласт су је појели. Следеће седмице - нова авантура и нове победе деце из Зрачка.
Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs
https://www.youtube.com/watch?v=SGEnipCAL08