Ново јело из кухиње Зрачка

У Дневном боравку за децу са сметњама у развоју „Зрачак“ у Чајетини, корисници се на различите начине оспособљавају за самостални живот. Једно од омиљених места корисника у инклузивном образовању је  кухињица, у којој   скоро сами спремају омиљена јела. Њима омиљене посластице:  палачинке, бакин колач, торту већ су савладали, а данас је на реду за припрему кромпир чорба. Деца су са задовољством прихватила овај изазов, а у позитиван исход активности уверила се и наша тв екипа. 

DSC_0042 (Large) Сваке седмице спрема се ново јело - слано или слатко. Од царске пите, преко грашка, до торте и палачинака. Ова деца заиста дају све од себе да науче, како би била спремна да преживе без ичије помоћи. Корак по корак, уз помоћ својих наставница, савладававају и компликованија јела. Данас су кували кромпир чорбу.

"Кромпир чорбу правимо тако што први ставимо уље, па онда лук и шаргарепу. Када се то упржи, исецкамо кромпир на коцкице, па га ставимо у шерпу. Долијемо воде. Када се све скува, запржимо, и наравно, ставимо со", прича нам Далибор Милекић.

Њих тројица - Далибор, Мирко и Мишо, скували су кропмир чорбу за непун сат времена, а након тога, уз још два другара, у сласт су је појели. Следеће седмице - нова авантура и нове победе деце из Зрачка.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs

https://www.youtube.com/watch?v=SGEnipCAL08