Новогодишње путовање светом у Библиотеци "Љубиша Р.Ђенић"

позивница

Италија, Шпанија, Немачка, Кина, Француска, Русија, Америка, земље су у које су чајетински малишани последњих пар месеци "путовали" на крилима маште  уз причу, песму, фотографије, илустроване енциклопедије, у просторијама библиотеке "Љубиша Р.Ђенић". 

Од првих радионица, када је било речи о италијанским градовима, обичајима, игри, до претпоследње о америчким староседеоцима - Индијанцима, каубојима, авантурама, све је више било заинтересоване деце у просторијама Библиотеке.Њихове аниматорке - библиотекарке, добро су се припремале за свако од "путовања" како би на најзанимљивији начин деци сликовито приказале оно што најбоље карактеришр одређену земљу. Такође су са малишанима правиле заставе земаља, музичке инструменте или друге занимљивости. Малишани су и сами имали право да предложе коју земљу би на следећем сусрету волели да упознају. 

Ове среде, 29. децембра, деца су позвана на ново, тајанствено Новогодишње путовање где ће, ко зна, можда упознати и Деда Мраза. У наредној години малишани ће "крстарити" Србијом, кажу библиотекарке.

Мирјана Ранковић Луковић