Новогодишњи турнир: 1/4 финала, елиминисан први носилац

На Новогодишњем турниру у малом фудбалу Чајетина 2018 одиграни су четвртфинални мечеви. Први носилац, екипа Апола, после три победе у групној фази елиминисана је од Буги ентеријера, а занимљиво је да ниједан тим који је освојио прво место у групној фази такмичења није прошао међу четири најбоља.

АПОЛО - БУГИ ЕНТЕРИЈЕРИ 2:3 (1:1)

Буги ентеријери су први дошли до предности, али је после тога Аполо преузео иницијативу и изједначио до одласка на одмор. У јеку напада Апола, чувар мреже сачувао је екипу Бугија од резултатског минуса, после чега је његова екипа поново повела (2-1). На ново изједначење се чекало само нешто више од једног минута (2-2). Буги је из веома изгледне прилике погодио стативу, али су пропуштено надокнадили на два и по минута до краја, када су повели и трећи пут после веома добро изграђене акције и контранапада. Први носилац кренуо је потом у потпуно нападачки систем, после чега су чак могли примити још један погодак, али су исто тако на пола минута пре краја промашили празну мрежу. Аполо је елиминисан на најболнији могући начин, после максималног учинка у групној фази, док су Буги ентеријери показали да, после слабог старта, подижу ниво своје игре како турнир одмиче.

ЖУТИ МАСЛАЧАК - ДАНКОВИ РОПОЧЕВЦИ 6:0 (2:0)

Слично као Буги ентеријери и екипа Жутог маслачка се са руба елиминације у групној фази домогла пролаза у борбу за подијум. Головима Глишовића и голмана Кутлешића Жути маслачак је већ до полувремена стекао лепу предност, коју је у наставку додатно увећао головима Костадиновића, Шућуревића и још по једним поготком Глишовића и Кутлешића. Ропочевци су се својски трудили на овом мечу, на тренутке и показали неколико лепих фудбалских потеза, али то није било довољно против расположеног противника.

НОНШАЛАНЦИЈА - ДРАГАН СИМИЋ СИМА 3:3 (2:2) (1-2 у пеналима)

Веома динамично прво полувреме донело је четири гола и смењивање екипа у вођству. Посебно занимљив детаљ био је погодак Ноншаланције лоб ударцем са своје половине терена. У наставку је виђена нешто опрезнија игра оба тима, с тим што је Ноншаланција повела на нешто мање од пет минута пре краја. После тога су се усресредили на одбрану, али су примили гол минут пре краја, тако да је меч решен после пенала, где се истакао голман, Огњен Чанчаревић, са два одбрањена пенала.

СРПСКА КРУНА - НАМЕНСКА ПРОИЗВОДЊА 3:3 (2:2)(2:3 после пенала)

Наменска је у два наврата стизала резултат у првом полувремену. У другом је екипа Српске круне повела и по трећи пут, искористивши једну одбијену лопту, после чега је Наменска кренула у потпуну офанзиву, која јој се исплатила минут пре краја. Пенали су и овде одлучили победника.

Завршног дана такмичења програм ће кренути од 19 часова. У паузи пред финални меч Спортски савез Чајетине доделиће признања најуспешнијим спортистима и клубовима за 2018. годину.

1/2 финале (среда, 19 часова): Буги ентеријери - Жути маслачак Драган Симић Сима - Наменска производња