Новосадски трио - бенд "Фрајле" наступао на Златибору (видео)

f

Наташа Михајловић, Јелена и Невена Буча окупиле су на Краљевом тргу на Златибору фанове и многобројну златиборску публику различитих генерација. Својим гласовима и сценским наступом, „Фрајле“ су направиле одличну атмосферу. Певале су своје хитове, али и обраде песама других аутора.

У склопу овогодишњег културног лета, Новосадска група „Фрајле“ по други пут су посетиле Златибор и одржале концерт на Краљевом тргу. Од последњег наступа прошло је 8 година када је и кренула њихова прва турнеја а, како и саме кажу, Златибор им је био срећан. 

"У то време изашао је први албум а ове године седми по реду. Пуно је концерата иза нас, пуно пређених километара по целом региону а имале смо турнеје и по Њујорку, Канади, Немачкој, Холандији, Аустрији. Била је ту и та кратка пауза 2020. и то нас је све зауставило али од прошле године, а поготово ове 2022. настављамо пуном паром", каже Невена Буча.

Концерт су отвориле песмом “Љубав на дар”, а након поздрава публици наставиле су с обрадом “Мени требаш ти” Оливера Драгојевића, "Ко се то мени заљубио"... Посебне емоције код публике изазвала је нумера из популарне серије "Тајне винове лозе", а извеле су и нову песму “Горим” која је изашла пре месец дана. А шта је то по чему се Фрајле разликују од остатка сцене Наташа Михајловић каже.

"Оно што нас карактерише су добре песме и то је једна од најважнијих ствари која је потребна за успешну каријеру. Мислим да самим тим што долазимо из Војводине и само наше има носи један посебан звук који се свуда провлачи кроз наше песме и осликава поднебље где се налазимо и одакле смо потекле. Наравно, обележили су нас и костими и то што смо жене и што смо веселе, што смо бећаруше а ту је и наш ауторски рад".

Чланица трочланог бенда, Јелена Буча, написала је књигу под називом "Како сам постала Фрајла" у којој говори о каријерама чланица музичког састава. Са истом темом, снимљен је и документарац.

"Ја морам да кажем за Златибор да је то наше специфично место за одмор поготово у периоду после Нове године када смо често долазиле на санкање јер не скијамо. Након овог концерта чека нас Бањалука, Битола крајем месеца, Сплит, Земун фест 26. августа. Снимиле смо документарни филм и надамо се да ће се наћи на малим екранима, написала сам књигу како сам постала Фрајла и јако је пуно тога што смо урадиле за време ове паузе а ускоро ће и књига бити у онлајн продаји", рекла је Јелена Буча.

Наташа Михајловић, Јелена и Невена Буча три су даме које својим вокалима, гитаром и четворочланим пратећим бендом публику освајају већ дуже од 13 година, а њихова енергија оно је што их чини посебним и издваја од осталих извођача. На сваком концерту, где год наступале, увек привуку велики број људи, па се тако и на Златибору окупило мноштво посетилаца који су у музици уживали сат и по времена.