Обавештење - Пројекције на мултимедијалној фонтани

фонтана

У предстојећем периоду пројекције на мултимедијалној фонтани одржаваће се сваког петка и суботе, са почетком у 20:00 часова.

Подсећамо, најновија туристичка атракција на Златибору, мултимедијална фонтана, отворена је 30. јуна на Дан општине Чајетина.Овај захтеван пројекат осмишљен је пре две године, а главни садржај парка је Фонтана која се састоји из више сегмената: 

''Аир флоу'' (који чине две велике фонтане које, поред тога што имају декоративну функцију, такође пречишћавају воду, и то тако што се вода меша с ваздухом. Посебан сегмент су два џета (сударају се млазнице) са именима Тара и Златибор (место где се вода игра, плеше).

Главна фонтана је мултимедијална, јер омогућава разне медијалне садржаје преко ласера и видео пројектора. На воденом биму, дугачком 30 а високом 10 метара, може уживо да се емитује видео пројекција, као и она унапред припремљена. Ту су 23 млазнице воде, од којих 12 иде равно у висину до 18 метара, а 11 су плешуће.

На дну језера налази се звездано небо са 200 светлосних тачака.

Око језера су мотиви ''Стаза љубави'', ''Дечја стаза''- „Стазе забаве“ (са дечјим мотивима).

На Краљевом тргу се налазе светлосни гобови са мотивима Златибора, као и мотивима одређених манифестација, празника, дечјим и другим.