Обавештење за произвођаче малина

Удружења пољопривредних произвођача ,,Ужице'' и ,,Лимска Долина'' дужни су да обавесте пољопривредне произвођаче и јавност поводом новонастале ситуације проузроковане дезинформацијама које је изнео госн, Добривоје Радовић, председник Асоцијације ,,Малинара Србије''.

Поменута удружења обавештавају да је у Министарству пољопривреде договорена помоћ у ђубриву и садном материјалу из робних резерви али да званичких информација из надлежних институција још увек нема, тако да ни локалне самоуправе нису добиле званично потврду када ће се, да ли ће се и на који начин делити помоћ угроженим пољопривредним произвођачима. Све дезинформације које износи госн. Добривоје Радовић плод су његове маште или жеље да по ко зна који пут превари народ и направи разор између произвођача и удружења која се истински боре за опстанак српског малинарства. Такође, поменута удружења немају никакве везе са новонасталом ситуацијом и чланови управних одбора не стоје иза било каквих спискова који се праве ни количине ђубрива која ће се делити све док се у Влади Републике Србије не донесе званична одлука. Овом приликом обавештавамо све пољопривредне произвођаче да новац који уплаћују као таксу приликом уписа за доделу ђубрива уплаћују на своју одговорност.

Желимо да поручимо пољопривредним произвођачима да ће сви имати право на помоћ, без обзира да ли су чланови удружења или не, уколико се иста одобри од стране надлежних државних институција и уколико пољопривредни произвођачи буду испуњавали услове прописане законом и правилницима. Када помоћ званично буде одобрена произвођачи ће бити обавештени о времену, начину и правилнику расподеле помоћи преко надлежних инсититуција а и преко удружења.

Од свог оснивања Удружења пољопривредних произвођача ,,Ужице'' и ,,Лимска Долина'' борили су се за цену и помоћ пољопривредним произвођачима али нису сагласни са идејом да се помоћ дели преко удружења већ преко надлежних институција да не би дошло до било каквих злоупотреба и компромитовања удружења и њихових чланова.

Унапред захвални,

Чланови удружења

Извор: Златиборски Еко аграр https://www.youtube.com/watch?v=TYPRfhIhMyQ&feature=youtu.be