Обележен дан ПД "Александар Џавовић" (видео)

Лепо дружење планинара

Планинарско друштво „Александар Џавовић“ традиционално је обележило свој дан меморијалном шетњом која је ове године спроведена на Водицама и у Доброселици уз учешће преко 50 планинара.

После налета снега у недељу 23. јануара време је отворило пут да се успешно изврши акција пешачења на дан планинарског друштва „Александар Џавовић“. Око 50 учесника из планинарских клубова и друштава из околине је кренуло ујутру а почетна тачка је била у центру Водица, тачније код хотела Ловац, и кренуло се кружном  стазом  преко Преседа ка Прерасту а пауза се правила код  цркве у Доброселици.

"Захваљујем се свим клубовима и друштвима која су данас учествовала у нашој акцији. ПД "Александар Џавовић" у овој години планира многе акције, а трудићемо се да се одазовемо овим друштвима која су дошла код нас,

рекао је Ђорђе Жиловић из ПД "Александар Џавовић". Део стазе је водио путем а део се газио преко неугаженог снега све до Прераста, а лепо време и велика видљивост је умонгоме помогло да се ужива у погледу на кањон реке Увац и доњу Доброселицу. Како наводи ловочувар који је водио део пута,  могли су се видети и белоглави супови који су од скора почели да долзе на ову страну златиборског округа.

Завршни део стазе је ишао преко Борове главе и назад на почетну тачку где се прошло и поред Каубојског града. Стаза није била дуга, свега 10км, али лепи предели и време су оставили утиске на још једну добро организовану акцију као почетак нове планинарске године.

Давид Колаковић