Oбукa из области предузетништва ИБ центра Златибор (видео)

ибц

Иновациони бизнис центар Златибор позива све који су заинтересовани за покретање сопственог посла као и за програм самозапошљавања, да се јаве у просторије Иновационог бизнис центра. Њима ће бити омогућена обуку из области предузетништва, а сви који је успешно прођу имаће право да се пријаве на конкурс који ће бити расписан у априлу.

Иновациони бизнис центар Златибор је основан у циљу побољшања иновативних, научних, предузетничких и привредних капацитета у општини Чајетина. У овој години он ће наставити са мерама кје су се у претходној години показале као ефикасне у унапређењу привредног амбијента.

„Ове године ИБ центар расписује позив за све заинтересоване који су незапослени а имају одређену идеју за покретање сопственог бизниса и желе да уз нашу подршку, као корисници услуга финансијских средстава и уз менторску подршку,развију свој бизнис. Такође бих напоменуо да смо у прошлој години успели да реализујемо осам корисника средстава, што сматрамо да је јако добар основ за даљи развој и мислимо да ће у овој години да се пријави већи број људи“, каже Стојан Вуковић, пројектни менаџер ИБЦ.

Области које подржава ИБЦ су: креативна индустрија, иновативна пољопривреда, туризам, али и све друге делатности у којима будући предузетници могу да реализују своје идеје и остваре финансијску добит.  

„Иновациони центар организује едукацију о покретању сопственог бизниса и након успешне пређене обуке потенцијални корисници услуга стичу право на јављање на конкурс који ће бити накнадно објављен за подстицајна средства, која нису мала а значајна су за сваки почетак“, нагласио је Вуковић.

Обука о покретању сопственог бизниса која ће се одржати у просторијама Иновационог бизнис центра Златибор почеће у марту, а на основу анализе и обуке пријављених, расписаће се конкурс за доделу неповратних субвенција за потенцијална новооснована старт ап предузећа.

Радивоје Мишовић, координатор ИБЦ-а, позвао је све заинтересоване са територије општине Чајетина да се јаве лично у просторије Иновационог бизнис центра Златибор, или на мејл адресу: radivoje.misovic@ibczlatibor.rs .Оглас ће трајати до 01. марта текуће године.