Од данас у продаји збирке задатака за припрему мале матуре

школа

Од данас су у продаји збирке задатака из српског, односно матерњег језика, математике и за комбиновани тест за припрему осмака за завршни испит, заједничко издање Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Просветног прегледа.

Збирке су на српском и језицима националних мањина, а свака садржи по 450 задатака, распоређених на основни, средњи и напредни ниво. На крају публикација налазе се решења.

Основни задатак збирки је да ђацима приближе модел задатака који ће се наћи на завршном испиту у јуну и да им омогуће да самостално вежбају и проверавају знање.

Уколико осмаци буду марљиво вежбали, збирке им могу гарантовати успех на малој матури, јер је у изради задатака учествовало око стотину наставника из основних, средњих школа и са факултета, чиме је, наводе приређивачи публикација, "осигуран квалитет у свим траженим елементима".

Њихово искуство обезбеђује да задаци буду у складу са наставном праксом, образовним стандардима и жељама за даље школовање.

Све публикације могу да се купе у књижари "Просветног прегледа" у Београду и књижарама широм Србије или поузећем. Све три збирке заједно коштају 970 динара.