Од нове године цело предузеће на једном месту

с.пантовић

Посадио је чајетински КЈП Златибор више од десет садница граба, у форми дрвореда, на јавној површини око новог пословног објекта на Златибору у који ће сви запослени тог јавно комуналног предузећа бити пресељени до краја године, према најавама директора Срђана Пантовића.

Он је предочио за Радио Луну да су у завршној фази радови на градњи и уређењу управне зграде на путу за Семегњево, у Рујанској улици, где ће, уз претоварну станицу за отпад, убудуће бити и магацин, радионица и гараже за возни парк КЈП Златибор.

Цело предузеће биће на окупу што ће нам олакшати рад. Тренутно је предузеће на три локације, у Чајетини и на Златибору, а организација посла и услови рада у којима тренутно радимо су превазишли потребе које постоје на Златибору. Да бисмо ефикасније радили оно што нам је поверено, морали смо да решавамо проблем простора. Општина је то препознала и уложила у овај објекат око 250 милиона динара што је огроман новац уложен у предузеће, али који ће се вишеструко исплатити, истакао је Пантовић.

Градња пословног објекта КЈП Златибор је почела земљаним радовима 2020. године, настављена грађевинским прошле године. Према појашњењу Пантовића, пословни објекат је градило више фирми, локалних предузећа, највише из Ужица, Бајине Баште и околине. Рокови су испоштовани, додао је.Управну зграду грејаће на пелет и гас.

План је за следећу годину да на крововима гаража, пошто су добро оријентисани и велике површине, градимо соларне панеле, тако да ћемо имати алтернативне изворе енергије које ћемо користити да појефтинимо нашу потребу за грејањем, напоменуо је за Луну директор КЈП Златибор.

Са намером да рекултивишу земљиште, спрече ерозије тла и очувају предеоне карактеристике, радници јавно комуналног предузећа су санирали и пошумили октобра прошле године деградирано подручје на месту некадашњег мајдана, иза будуће управне зграде КЈП Златибор. Према најавама Пантовића, следеће године озелениће и пошумити простор преко пута новог пословног објекта где депонију грађевински материјал. Од пролећа планирају да, уз финансијску подршку УНДП-а, поновно искористе фракције грађевинског и кабастог отпада коришћењем дробилице коју су недавно набавили и тестирали.

Све је више кабастог и грађевинског отпада на Златибору, па смо морали да решавамо тај проблем. Габарити су велики, депонијски простор где смо до сада одлагали је ограничен. Да не бисмо дошли у ситуацију да немамо где да одлажемо тај отпад, набавили смо дробилицу. Она у себи има магнете који одвајају гвожђе из армираног бетона, тако да практично, добијамо производ са којим могу да се насипају путеви, а део арматуре, гвожђе, може се продати на тржишту, има сасвим солидну вредност, тако да је то једна исплатива инвестиција, истакао је Пантовић